Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
civijas1srbija blog

MRKI ULIČNI PANDUR (Mupus murius)

 Mrki Ullični Pandur je svaštojed. Ipak, uglavnom se ne usudjuje da lovi nekog krupnijeg Domaćeg Kriminalca, kao što je Teški Mafijaš (Crimos mafiosus), jer je on prevelik zalogaj za njega. Čak izbegava da se ustremi i na nešto sitnijeg Ćelavca Običnog (Glavus obrianus). Tu i tamo skače na Švercera Cigareta (Torbacus tobacus) ili, redje, na Markantnog Uličnog Dilera (Devizus devizus devizus), koji mu je čak i neki dalji rodjak, po ulici. Pošto od tog ulova ne može da nahrani čak ni sujetu, to ga čini još mrkijim. Mrki Ulični Pandur se lako dresira za različite zadatke: da donese švercovanu robu, da se pritaji u žbunju i iskoči s uključenim radarom, da vidi i najsitnije prekršaje, a da istovremeno ne vidi one najkrupnije, itd. Dalji rodjak Mrkog Uličnog Pandura je Ležeći Ulični Pandur (Mupus carterlupus). Mrki Ulični Pandur se posebno dresira da lovi pojedine primerke ili vrste. To su:1. Promenljivi Student (Academus meander) koji na ulici često traži promene (što mu i ime kaže). Tada MUP koristi i pendrek.

2. Zapostavljeni Gradjanin (Trinaestus prasus), kada se okuplja na ulici gladan plodova biljke Ustavna prava i slobode (Civilizatium minimum), koji su mu neophodni da bi uopšte mogao da preživi kao vrsta.

3. Goluzdravi Penzioner (Penzos vulgaris), i to sve tri vrste (Penzos comunalis, Penzos militaris, Penzos apotekus), kome Mrki Ulični Pandur uživa da naplati prelazak van pešackog prelaza kada se ovaj okupi na ulici povodom kašnjenja Penzijice (Myzeria).

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline civijas1srbija (35)
Srbija, Mačvanski okrug,Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa