Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
goran0808 blog

Odbila posao prostitutke, preti joj gubitak socijalne pomoći

Budući da je prostitucija u Nemačkoj legalizovana, a vlasnici bordela plaćaju porez i zdravstveno osiguranje za zaposlene, prostitucija je postala posao kao svaki drugi i nalazi se u bazi podataka za one koji traže posao
BERLIN – Ako ste nezaposlena žena i živite u Nemačkoj, tada morate prihvatiti svaki posao koji vam ponudi agencija za zapošljavanje. Ukoliko posao odbijete, ostajete bez prava na socijalnu pomoć. Upravo bi se to moglo dogoditi 25-godišnjoj nezaposlenoj konobarici iz Berlina koja je odbila posao prostitutke!
Naime, od 1. januara, stupanjem na snagu paketa mera socijalnih reformi pod nazivom Hartz IV, oni koji odbijaju posao ostaju bez socijalne pomoći. Budući da je prostitucija u Nemačkoj legalizovana pre dve godine, a vlasnici bordela plaćaju porez i zdravstveno osiguranje za svoje zaposlene, prostitucija je postala posao kao svaki drugi i nalazi se u bazi podataka za one koji traže posao – objavio je »Sunday Telegraph«, a preneli mnogi drugi mediji.
Konobarica, koja je inače po zvanju informatičarka, izjavila je da je bila spremna da radi u noćnom baru, jer je ranije već radila u kafiću. No nedavno je dobila pismo od agencije za zapošljavanje u kojem je stajalo da je »poslodavac« zainteresovan za nju i da ga nazove. Tek kad je okrenula navedeni broj, Nemica je shvatila da je dobila bordel.
Prema reformama koje su stupile na snagu, svaka žena mlađa od 55 godina, koja je bez posla više od godinu dana, može biti prisiljena da prihvati svaki dostupni posao, uključujući onaj u industriji seksa, ili će izgubiti sve povlastice na koje ima pravo kao nezaposlena.
Iako je nemačka vlada razmatrala pitanje da se posao u bordelu izuzme iz reforme zbog moralnih načela, od toga se odustalo jer bi bilo teško razlikovati bordele od barova. Iz toga je proizašlo da agencije za pronalaženje posla moraju jednako tretirati poslodavce koji traže prostitutke i one koji traže konobarice ili medicinske sestre.
Kad je konobarica odlučila da tuži agenciju za zapošljavanje, otkrila je da oni ne krše nikakav zakon. Ako bi pak agencija nekome ko je odbio posao odlučila da zadrži povlastice, tada bi je mogao tužiti potencijalni poslodavac.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ELBA (54)
rigorozni su !!!
#1, 17.05.2009 - 10:23