Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
blog
  REKONSTRUKCIJA ZLOČINA  

Dakle da počnemo priču od početka.
Bio je poprilično vruć dan, oko 50 stepeni C, sasvim neprimereno za klimu Evrope, jer globalno otopljavanje je uzimalo danak.

176b701322.jpg

Gledao sam zamišljeno kroz prozor neobične sudnice pokušavajući da se isključim iz žamora novinara koji su pridali neobično puno važnosti ovom događaju.
Znam da je čudno da u sudnici prisustvuju životinje i jedan patuljak, ali za mene je to bio tek početak borbe koja sledi.

"Mir u sudnici!" - Prolomilo se kroz salu onoliko jako koliko to može iz usta jednog velikog dobrog medveda. "Poštovani Sud za prava životinja zaseda, predsedavajući suda je časna Sova, koja vidi sve čak i u mraku i ništa ne propušta" - reče Medved.

Sova nečujno klimnu glavom u znak pozdrava prisutnima i nastavi:
"Ovde smo jer je u davnom sporu Crvenkapa protiv Vuka, prekršeno međunarodno pravo - Univerzalna deklaracije o pravima životinja čiji Član 1. kaže da
- Sve životinje imaju podjednaka pravo na život u okviru biološke ravnoteže.
i prekršena su životinjska prava jer je vuk prvo ubijen, pa mu je suđeno i pritom nije postojao branilac koji bi zastupao Vuka. " - Hu Hu, Huhuuuuuuu - reče Sova.

"Danas su sa nama u sudnici tužitelj Lović sa oštećenom Crvenkapom, a na drugoj strani šumski patuljak Zelenkapić u ulozi branitelja sada pokojnog Vuka i čitave porodice vukova.

Ukratko prema svedočenju Crvenkape, roditelji sa kojima je živela u gradu, poslali su je da odnese lekove bolesnoj baki, koja je živela sama u šumi.
Crvenkapa tvrdi da ju je pratio Vuk

176b701324.jpg

došao pre nje u bakinu kuću, pojeo baku, obukao bakino odelo, stavio kapicu za spavanje, stavio bakine naočare i legao u bakin krevet da sačeka Crvenkapu i pojede i nju. Crvenkapa tvrdi da kada je ušla u bakinu kuću nije prepoznala vuka, da je ušao i lovac pucao u vuka i spasio je. "

"Molim da odbrana iznese svoje argumente. Huhu, huhu."- reče Sova.

Poštovana Sudijo, poštovani Sude, prisutni u sudnici Suda za prava životinja..."- počinjao sam pomalo napet "...želim da vam iznesem par činjenica koje niko nije uzimao u ubzir, a koje su naučno tačne i neosporive.

Dokaz 1.
Vuk je kao svaka životinja instiktivan i da je hteo da napadne i pojede, pojeo bi Crvenkapu odmah, a ne bi je pratio do bakine kuće!
Takođe vuk je manji od Bake, ne može je pojesti, bar ne celu i zašto bi tako sit želeo da pojede i Crvenkapu. Životinje nisu zločinci - to je odlika samo ponekih bolesnih ljudi.

Dokaz 2
Vukovi ili žive sami kao takozvani samotnjaci ili žive u grupi, čoporu. Vukovi se hrane poljskim miševima i drugim sitnim glodarima, recimo krticama i zečevima kada su samotnjaci.
Samo kada je sneg i puno je hladno i kada su u čoporu vukovi opkoljavaju i love veće životinje recimo košute.
Očigledno je da je naš vuk bio samac i da je bilo leto, jer niko ne bi pustio malu Crvenkapu po zimi i snegu samu kroz šumu.
Znači nije postojao niti ijedan od dva biološka razloga da vuk napadne baku ili Crvenkapu.

Dokaz 3
Vukovi ne ulaze u kuće, ne oblače ljudske stvari (kapice za spavanje, naočare) a čak i da to žele nemaju prste već šape pa ne mogu oblačiti i vezivati stvari i vukovi ne spavaju u krevetu, u ovom slučaju kako Crvenkapa tvrdi bakinom.
Da je zaista vuk bio u kući napao bi Crvenkapu bez svih navedenih besmislica.

Dokaz 4
Kako Crvenkapa nije primetila odmah da je to vuk ako je bila toliko bliska sa svojom bakom. Odgovor je da ili je to znala što postavlja pitanje zašto je lažno svedočila ili je Crvenkapa bila tabletoman i krišom se drogirala bakinim tabletama, lekovima koje baka nikada nije ni dobijala.
Ako je Crvenkapa bila pod dejstvom opijata, njen svedočenje je u najmanju ruku podložno sumnji.

Dokaz 5
Zašto je lovac provalio u bakinu kuću tek tako I baš tada.
Takođe ako je Crvenkapa jedva prepoznala vuka u bakinom krevetu jer je bio obučen kao baka, kako ga je lovac prepoznao odmah i pucao u nekoga ko je odeven kao baka i pucao u prisustvu deteta, sem ako nije unapred znao da je u krevetu vuk. Ako je to znao pitanje je kako je to znao, pa se može postaviti pitanje nije li lovac ubio vuka napolju, obukao ga naknadno u bakino odelo i stavio u krevet.
Ovo otvara pitanje istinitosti i svedočenja lovca i Crvenkape.

Danas sa distance vidimo i motiv za ovakvo ponašanje lovca i Crvenkape.

Pokušaću da vam predstavim rekonstrukciju stvarnog sleda događaja Poštovana Sudijo, poštovani sude, prisutni u sudnici Suda za prava životinja.

Roditelji Crvenkape iselili su se iz šume u grad i ostavili baku samu u šumi. Crvenkapine roditelje je grizla savest što su baku ostavili samu i toliko ih je bilo sramota da nisu smeli ni da se pojave pred Bakom.
Zato su slali Crvenkapu kod bake.
Krajnje je neodgovorno slati dete samo u šumu i još neodgovornije je davati mu opasne lekove.
Takođe pored takvih roditelja Crvenkapa je bila previše razmaženo dete, poprilično sebično, naravno krivicom svojih roditelja i nevoljno je odlazila tako daleko, makar i da pomogne baki.
Odveć stara i bolesna Baka se družila sa svim životinjama u šumi, jer su joj to bili jedini prijatelji. Hranila je ptice mrvicama i pšenicom, macama slaninu, srnama je ostavljala so i kukuruz…kako to sve bake čine.
Baka je patila jer su je napustili i deca i unuka, a jedine prijatelje životinje je proganjao zli lovac.
Pucao je na ptice i košute, ukratko na sve živo.
Baka mu je stalno pretila da će ga prijaviti za krivolov.
Niko ne zna dali je baka umrla usled srca prepuklog od tuge ili na drugi način negde u šumi, ali je izvesno da je lovac to hteo da iskoristi kako bi i dalje nesmetano ubijao životinje po šumi, pa je okrivio vuka koga je ubio tog dana.
Crvenkapi je obećao da će postati slavna i neće morati da se više maltretira da dolazi u šumu.
Crvenkapa je posle ove priče postala slavna ličnost, modna zvezda kojoj je lovac dopremao krzna ubijenih životinja, a lovac je postao navodni heroj koji će u buduće moći da ubija vukove bez razloga i osude javnosti, a javnost eee…
licemernu javnost je bilo sramota da prizna da su jedna porodica i čitava zajednica ostavili staru baku samu, da je Crvenkapa lažljivica i narkoman, da je ugledni političar istovremeno lovac koji ubija nevine životinje po šumi i bilo je najlakše okriviti mrtvog vuka, jer izreka kaže da mrtva usta ne govore. Ali postoji još jedna izreka ili dve - da se zločin ne isplati i da je Pravda spora ali dostižna.
Na sreću svaki zločin ostavi trag.
To je moja rekonstrukcija - završavao sam sa suzom u oku.

Crvenkapa je pričala o tome kako je bila mala i preplašena i da se ne seća svega jer beše to davno. Lovac je pričao o svom poštenju i junaštvu jer nije lako stati sa puškom pred zver, kako je tvrdio…
Znoj je kapao sa čela prisutnih
jer bio je poprilično vruć dan, oko 50 stepeni C, sasvim neprimereno za klimu Evrope, jer globalno otopljavanje je uzimalo danak.

Godina je 2007. veliki broj životinja na planeti je pred istrebljenjem. Formiran je međunarodni Sud za prava životinja...sa ciljem da mnoge vrste budu spašene.
Baš u vreme prvog suđenja imao sam tu čast da prikupim dokaze za odbranu u slučaju Crvenkapa protiv Vuka, koji nikada nisu iznešeni. Da, oprostite, nisam se predstavio, šumski patuljak Zelenkapić, poslednji od vrste šumskih patuljaka.

Sigurno se pitate zašto je jedna tako stara priča, koja je već postala bajka, priča o Crvenkapi i Vuku postala interesantna baš ovih dana?
Deci se, čim progovore, priča bajka o tome kako je vuk loš i kako je pojeo Crvenkapinu baku i zamalo Crvenkapu. Deca kasnije odrastaju u ljude koji mrze vukove ili ih se plaše - pa odobravaju ubijanje vukova od strane nemilosrdnih ljudi sa puškama.
Posledica je da su Vukovi istrebljeni u čitavoj Evropi!
Zaista naučnici biolozi tvrde da u šumama Evrope nema više niti ijednog vuka, svi su doslovce pobijeni od čoveka.
Smatrali smo da zato treba izneti nove dokaze u ovom slučaju.

Ishod, Crvenkapa je poslata na lečenje od bolesti zavisnosti-narkomanije, lovci su osuđeni za zločin protiv prirode-ekocid, svi primerci knjige Crvenkapa su povučeni iz prodaje, zauvek i spaljeni jer pozivaju na netrpeljivost protiv prirode.

Pitate se gde je kraj, pa..., mislim da je tek početak!

276b465896.jpg 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

smizla73 (45)
#2, 18.05.2009 - 12:23
goran0808 (46)
+
#1, 18.05.2009 - 07:35
 

Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa