Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dragan964 blog

Међународни Фестивал дечјег стваралаштва „Деца у Лужници“

 
Приликом обележавања годишњице акције Школама на ивици опстанка, донета је одлука да се органиѕује и Фестивал дечјег стваралаштва из ликовне културе и литерарних радова.
 Први фестивал је одржан у нашем издвојеном одељењу Бердуј 1999. године, други у издвојеном одељењу Горчинце, а сви остали у централној школи у Љуберађи. На фестивалима је до данас пристигло око 30.000 радова ученика основних школе из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Мађарске, Бугарске, Румуније, Грчке и Немачке. На централној манифестацији се деле по три главне награде како за старији, тако и за млађи узраст ученика, као и по неколико посебних-утешних награда.
 Фестивал је до сада организован у сарадњи са општином Бабушница, Учитељским друштвом Ниш, Теледомом Љуберађа, листом за децу Невен, као и министарствима просвете и културе Владе Србије.
На трећем Фестивалу узели су учешће и припадници 63. Падобранске бригаде, војске Србије.
Иначе Фестивал помажу и многе друге установе, фабрике, предузећа, као и људи добре воље. Неизоставно треба поменути и учешће хуманитарне организације
 „ Спасимо децу“.
На десети фестивал пристигло је око 3000 радова из разних земаља.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: