Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
FERIBOT blog

Evo poruke koju sam nedavno primio preko mejla

 O MASONIMA Пре пар недеља отац Јоил је примио нас шесторо и посветио нам неколико сати. Постављали смо разна питања, па бих неке одговоре поделио са форумашима: 

1. Потврдио је оно што смо знали о кока-коли: да јудео-масони приносе жртву сатани у виду спаљивања деце, и да се тај пепео ставља у суву материју од које се после по целом свету прави и флашира кока-кола. Није изричито рекао, али мислим да је смисао био да ништа од компаније кока-кола не треба куповати: фанту, спрајт, киселу воду итд. 

2. О новим личним картама: "Можете их узети, али знајте да сте се тиме већ ухватили у коло са сатаном". Изричито је нагласио да се ни под каквим условима не сме дозволити стављање РФИД-ова на десну руку или чело (и на било који други део тела). 

3. О крштењу кропљењем и немању благодати: "Јер ти знаш да је и најмањи делић једне капи свете водице довољан да освети цело тело? Они "зилоти" нам чине медвеђу услугу. Уместо да се боримо против других погубних ствари, морамо још енергију и на њих да расипамо." 

Онда је испричао ону познату причу кад су се јавио зли дух у некој кући и почео да лупа ноћу по зиду, као са чекићем. Звали укућани католичког свештеника, но после његовог "освећења" куцање се удвостручило. "Не само да га није отерао, него је својим "освећењем" донео још једног демона. Ето, па видите на основу тога колико вреди и католичко крштење." Кад су после позвали нашег свештеника и овај прописно осветио кућу, демона није било више. 

Да додам уз то: пред нашим очима је отац Јоил крштењем изгнао демона из једне девојчице, старе 7-8 година. 

4. О исповести: "Не исповедам! Нек се свако исповеди код свог духовника. Гордост је опасна ствар." 

5. О захтевима људи који дођи код њега за молитву: "Читам само молитве за здравље и за ништа друго!" 

6. О благослову за брак: "Не дајем благослов за брак." Мислим да је смисао био, да он не зна да ли ће неког Господ позвати можда у монаштво - нисам поставио потпитање јер сам био утонуо у мисли зашто је тако одговорио. Сличан одговор сам добио и од оца Евтимија у Јошаници: "Не читам молитве за брак и проналажење брачног партнера." 

7. О печалбарењу: "Благослов дајем једино за одлазак у православне земље. На запад, не." 

8. На питање да ли су наступила последња времена и да ли нам ускоро предстоји Трећи светски рат, само је рекао: "Знаци су страшни." 

9. Причао нам је и о свештеницима који граде велелепне куће и гараже на даљинско отварање за скупоцене аутомобиле, а своју цркву закључавају за зарђалим ланцем и катанцом. И о попадијама са налакираним ноктима и фризуром, док је у цркви прашина са два прста. 

Итд. Људи, морате да доживите оца Јоила. Возом до Колашина, па комбијем (уз претходну најаву) још 15 километара изузетно лошим путем високо у планине. Кажу да је нуђено су оцу Јоилу да се асфалтира пут, но он је одбио јер не жели да му манастир постане туристичка дестинација. Ћириловац се налази на 1334 метра надморске висине, у прелепој природи. 

Трудио сам се да што верније пренесем његове речи, екавизовано. Нек ми опрости Господ ако сам нешто погрешно пренео, или смисао изврнуо. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Rockman (50)
Interesantan mail... :-)
#2, 22.06.2009 - 11:06
A vidis ti.... ovo moze na vise nacina d asae tumaci...
22.06.2009 - 15:38
no coment ali ljubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
#1, 22.06.2009 - 00:43
Ljubim i ja :)
22.06.2009 - 15:38