Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
sale77 blog
 - Stripovi o Paji Patku su bili zabranjeni u Finskoj. Razlog zabrane je to što Paja Patak ne nosi pantalone.

- Prosečna težina mozga kod muškaraca iznosi 1450 grama, dok se prosečna težina ženskog mozga kreće oko 1300 grama.
- Ostrige mogu menjati pol od muškog ka ženskom!

- Sve svetske pčele dolete svakoga dana na oko 3 triliona cvetova, proizvodeći tako oko 3.000 tona meda!

- Komarac ima 47 zuba!

- Mušica leti brzinom od 6km/h!

- Tajpan je najotrovnija zmija na svetu.

- Kornjace mogu da dišu kroz svoju stražnjicu.

- Slonovi su jedine životinje koje ne mogu da skaču.

- Isak Njutn je bio izbačen iz škole. Izbačen je kao tinejdžer i to na zahtev njegove majke koja je želela da on postane farmer!

- Ako se kip neke osobe na konju nalazi u parku, a konj ima obe prednje noge u vazduhu, osoba je poginula u borbi. Ako je konju podignuta samo jedna prednja noga, osoba je umrla od rana zadobijenih u borbi. Ako su konju sve četiri noge na zemlji, osoba je umrla prirodnom smrću.

- Svaki kralj u kartama predstavlja jednog velikog kralja iz istorije: pik-kralj David, tref-Aleksandar Veliki, herc-Karlo Veliki i karo-Julije Cezar.

- Svaka kraljica po imenu Džejn je bila ubijena, poludela ili osuđena na smrt.

- U staroj Engleskoj ljudi nisu smeli voditi ljubav bez odobrenja kralja, pogotovu ako se radilo o članu engleske porodice. Kada bi par poželeo da ima decu morao bi da zatraži dozvolu monarha koji bi im predao pločicu koju su kačili na vrata sobe dok su imali odnose. Na pločici je pisalo: „Fornication Under Consent of the King”, ili ti skraćeno F.U.C.K. Reč FUCK je upravo tako nastala!

- 10% muškaraca je levoruko, a kod žena ih je samo 7%.

- Dešnjaci u proseku žive 9 godina duže nego levaci.

- Kada čovek duva nos brzina vazduha koji izlazi pod pritiskom dostiže i 160km/h brzine!

- Nemoguće je kinuti otvorenih očiju.

- Tokom jedne menstruacije žena izgubi 35 ml krvi (jedna bočica laka za nokte). Tokom godine 420 ml (prosečna tuba kečapa), a tokom života 15.540 ml (oko 15 kantica farbe od 1L)!

- Najtajanstvenija knjiga na svetu otkrivena je 1912. godine u Italiji. Do današnjeg dana niko još nije uspeo da dešifruje pismo.

- Svakog dana rodi se 364.321 čovek, a umre 147.137. Svakih 24 časa ionako prenaseljena planeta bogatija je za 217.184 čoveka.

- Totalno pomračenje sunca dešava se svakih 18 godina.

- U Aziji se svakog dana pojede oko 1,5 miliona tona pirinča što je otprilike brdo 6 puta veće od Keopsove piramide!

- Svakih 40 minuta kod svakog čoveka odumre oko 40 miliona ćelija kože. Kada bi se sve one sakupile na jednom mestu mogle bi da ispune jednu četvorospratnicu!

- Naše srce u toku jednog dana otkuca oko 100.800 puta. Ono kroz naše krvne sudove upumpa onoliko krvi koliko bi ispunilo oko 170 prosečnih kada za kupanje!

- Svaki čovek u proseku trepne 9.365 puta tokom dana sklapajući pritom oči na prosečnih 0,15 sekundi. To zajedno iznosi oko 267.000 godina u tami (proračunato, naravno za celu planetu).

- Kada je mesec tačno iznad Vas, vaša težina je nešto malo manja nego obično.

- Na našoj planeti dnevno se pronađe oko 5 kilograma dijamanata!!! Isuviše malo u odnosu na broj ženske populacije!

- Uprkos telefonu, internetu ... pošte širom sveta proslede svakog dana oko 1,2 milijarde pisama!

- Ni u jednom kazinu u Las Vegasu nema časovnika.

- Kada su se za vreme Secesijskog rata trupe vraćale u svoje kartele bez gubitaka, napisali bi na jednoj velikoj ploči “0 killed” (nula poginulih). Otuda izraz O.K. da bi smo rekli da je sve dobro.

- Pomnožite li 111,111.111 sa 111,111.111 dobićete broj 12,345.678.987.654.321.

- Svakodnevno svaki muškarac proizvede oko 300 miliona polnih ćelija. Kada bi svaki spermić bio pogodak čitavu svetsku populaciju mogla bi da „proizvedu“ 23 čoveka!

- Coca-Cola je originalno bila zelena!

- American Airlines 1987. godine uštedeo je 40.000 dolara vadeći po jednu maslinu iz svake salate koja je poslužena u prvoj klasi.

- U Pentagonu ima dvostruko više WC-a nego što je potrebno. Kada su ih gradili, zakon je zahtevao odvojene WC-e za crnce i belce.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline sale77 (39)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova