Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BIG-LEON blog
Nešto sam sklepao iz moje glave.Vi presudite da li sam u pravu ili opet s...m.
****************
 

VERA- to je reč sa više pojmova i značenja.Ona nas odmah navodi na religiozno značenje,što je tačno,ali ima još i drugih značenja.Naprimer:verovati nekome na datu reč,verovati da li je istina ili ne,verovati u ljubav,verovati u ispunjenje nekih želja,verovati u Boga itd.Treba uvek verovati jer ako ne verujemo,kad tad ćemo se pitati i kajati za to što nismo verovali.Vera nas održava onakvim kakvi jesmo i daje daje nam podsticaj za ispunjenje naših životnih planova.

krst1.jpg

LJUBAV-je nešto najlepše što čovek može da poželi i da doživi.Ljubav prema deci,ljubav prema bližnjem svome,ljubav prema životinjama,ljubav prema voljenoj osobi itd,su emotivni procesu ljudi.Čak i neke životinjske vrste ispoljavaju ta osećanja.I prijateljstvo je neka vrsta ljubavi koja nekada kasnije kod suprotnih polova prerasta u pravu ljubav.Čovek koji ne voli sve ovo nabrojano,ne voli ni samoga sebe.Jer kakvu ljubav dajemo drugima,tako će nam se i vratiti.

srce_1_300.gif

NADA-Nije greh nečemu se nadati.Greh je nekome uskratiti zadnju nadu.Čovek dok je živ živi u nekom nadanju u ispunjenju želja.Nada nas održava u životu stvarajući našoj psihi neku pozitivnu energiju,suzbijajući neraspoloženje i strah.Jer nikada nije sve crno.Stara kineska poslovica kaže: ‘’I posle kiše Sunce grane’’.Zato uvek živite u nadi za bolje sutra.

sidro.gif

ZAKLJUČAK: Čovek bez ove tri ljudske pozitivne osobine je niko i ništa.Ne veruje nikom,ne voli niti je voljen i ne nada se ničemu.Jer izgubiti veru,ljubav i nadu je neoprostivi ovozemaljski greh.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 25  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Rockman (50)
Tako bi trebalo biti... :-)
#1, 27.06.2009 - 08:43
27.06.2009 - 09:45