Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zikkaj blog
 Za neke dame koje ne veruju u moc poljubaca ,...

Ne cicijašite s poljupcima!  Svaki muškarac mašta o tome kako ga njegova draga neštedimiceobasipa poljupcima.   Poljubac je najlepši gest dveju osoba koje se vole i nezamenljivi element svakog odnosa, pošto je sinonim za nežnost. Ovako je odgovorila većina učesnika ankete koju je jedna reklamna agencija nedavno sprovela u Italiji. To, međutim, nije sve.
Poznata "Dureksova" godišnja anketa pokazala je da 47 odsto evropskih muškaraca pati od sindroma "uspavane lepotice" i da bi voleli da ih neko neštedimice obasipa poljupcima. Na njihovu sreću, 42 odsto Evropljanki se ne usteže da preuzme inicijativu na tom planu. Ali ovaj podatak bi trebalo svaka žena da zapamti i da ne cicijaši s poljupcima.
Da li to znači da se romantika polako ali sigurno ponovo vraća u prvi plan? Ako je suditi po rezultatima pomenute ankete, odgovor na to pitanje je potvrdan. Svaki drugi ispitanik kaže da je poljubac najznačajniji fizički kontakt dveju osoba, a svaki peti ga vidi kao sinonim nežnosti. Za svaku treću ženu i svakog četvrtog muškarca poljubac je vrhunac ljubavi.
Četvrtina anketiranih smatra da je najlepši poljubac svih vremena onaj Reta Batlera i Skarlet O'Hare u filmu "Prohujalo s vihorom".

 

Jedan je dovoljan

Još su Stari Rimljani razlikovali tri vrste poljupca: poljubac u obraz (oscolum), poljubac kojim se spajaju usne (basium) i ljubavni poljubac (suavium).
Nisu, međutim, znali za postojanje još jedne vrste, takozvanog selektivnog poljupca, koji je obezbedio opstanak ljudske vrste. Do ovog otkrića su nedavno došli američki naučnici, koji su rezultate svog istraživanja objavili u uglednom naučnom časopisu "Nju sajentist". Oni pokazuju da žena na osnovu jednog jedinog poljupca može da prepozna idealnog partnera, odnosno muškarca s imunološkim sistemom koji je snažniji i drugačiji od njenog. Drugim rečima, idealnog oca svoje dece. Kako joj to polazi za rukom? Jednostavno, na osnovu mirisa.
"Pre nego što dotaknemo nečije usne mi registrujemo mirisne supstance koje ispušta koža i koje naši nervni centri klasifikuju na odgovarajući način. Svako od nas ima specifičan miris koji određuju geni", piše "Nju sajentist". "Dakle, u tom jednom poljupcu zapisana je naša sudbina. Treba samo malo pronjuškati."

 

Kap afrodizijaka Drugim rečima, test poljupca je izuzetno pouzdan, pošto žene imaju receptore koji nepogrešivo reaguju na hemijski pedigre muškarca.
Naučnici su takođe utvrdili da se prilikom strasnog poljupca dešava neka čudna alhemija koja ima za posledicu opstanak ljudske vrste.
- Malo njegovog testosterona, hormona koji je povezan sa seksualnom željom, meša se s njenim endorfinima, prirodnim sedativima - kaže poznati italijanski seksolog Emanuel Janini.
- U fazi "usijanja", koja sledi posle prvog kontakta, organizam oba učesnika u tom događaju luči dopamin, supstancu koja stvara zavisnost i koja će ih podstaći da se ponovo sastanu. Ne treba, naravno, zaboraviti ni androstenol, koji se u organizmu muškarca pojačano luči u tim trenucima i koji predstavlja izuzetno moćan afrodizijak. 

P. A.
Poljubac za sve dame !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: