Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Bjork blog
 Lako je govoriti o onome sto se ne vidi...
Ponekad nase oci, zaslepljene lepotom Lepog, ipak ne uspevaju da pomognu dusi da nadje dovoljno prave reci, bas one koje bi izrazile sve sto se upilo.
Ipak, onome sto vidimo retko cemo pridavati vaznost koju pridajemo onome sto pritom osetimo.
Magiju neizrecivog nosimo u sebi. Kao Dar. Kao dokaz da sva nasa lutanja ipak nisu uzaludna i da ce se i ona jednom zavrsiti, u nekoj tacki egzistencije, na onaj nacin koji ce nas sasvrseno opiti.

...
Tek, ja sam nekada umela osetiti vanzemaljske radosti. Umela sam i plakati teskim, tamnim suzama. I osecati jos neotkrivenim culima. I videti ono nevidljivo.
...
I, u jednom trenu, sve ono sto je Bilo i sve ono sto Jeste - stopilo se, mesajuci se sa stvaranjem, sa prirodnom lucidnoscu moga uma, sa svim onim sto mogu i ne mogu.
Realista u meni je podsmesljivo posmatrao kako cinim nepromisljene korake, dok je idealista u meni uzbudjeno aplaudirao na svaku rec koju sam izgovorila. Meni se nisu cinile smislenima. Ipak, znala sam iz kog dela mene su otrgnute. I stidela bih se da sam ih se stidela.
Pustila sam da se stvari odvijaju neovisno o mojoj volji, moguce - pomalo svesna da ionako nista ne bih mogla uciniti, da ce prozivljeni trenutak uvek biti jaci od razuma kog sam se, ionako, davnih dana odrekla, iz samo sebi znanih pobuda.
...
Cula sam kako se moje reci mesaju sa drugim recima. I kako svest dotice jos nepoznato. Neki zatrpani komad mene je znao da je znao. I samo se vratio na svoje mesto, kao da je dobio ono sto je trazio kroz sva utelovljenja.
Sme
jala sam se. Podsmevala, tacnije. Ne znam da li je bilo razloga, povoda... Skepticna, i kada za skepticizam mesta nema, ja sam naviklo odbacivala sve ono sto necim sto sam nekada imala ne mogu objasniti.
Potom sam, tek, osetila kako sam otkinula komad ciste radosti i... i pozelela da ga sacuvam, protivno svim nacelima svoga duha koji uvek srlja ka necemu sto, opet podsmesljivo, mazohizmom nazivam.

Sreca je bila obecana pesma koju je tek trebalo umeti cuti.
I ja sam slusala.
Nikada opijenija trenutkom.


1a8f282302.jpg

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: