Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Spuki blog

Alkohol i mrtvo slovo u zakonu...

Zbog chega maloletnici vikendom bauljaju pijani...
(ovaj blog nema slike i svetlucave gluposti tako da ako vas to impresionira... zaobidjite ovaj blog)
Kao shto svi znate u drzavi Srbiji je zabranjeno prodavati alkoholna pitja maloletnicima. Ali... o5 kao shto svi znate... TAJ ZAKON NIKO... PONAVLJAM NIKO NE POSHTUJE!!

Sad se postavlja pitanje zashto se ne poshtuje?

Neko bi rekao da je to zato shto smo mi nenormalna drzava sa nenormalnim ljudima gde ne postoji nikakva disciplina i tako neshto prosto ne moze da se sprovede.
Ili "jao pa kad ne bi prodavao maloletnicima propao bi"...

E pa malo ste se za*ebali :)

Kazite mi koja trafika, prodavnica, koji kafitj, klub, diskoteka bi rizikovao ZATVARANJE POSLA ukoliko (recimo) drugi put bude uhvatjen (prvi put bi samo platili neku vetju kaznu) da prodaje ili tochi ALKOHOL maloletnim osobama?

To moze veoma jednostavno da se UREDI I KONTROLISHE :) evo ovako:

Prashinari (tjoshkari)* koji se izdvajaju iz gomile retarda nekom malo jachom inteligencijom jednostavno budu postavljeni na zadatak da u civilu obilaze prodajna mesta gde maloletnici mogu kupiti alkohol i u sluchaju vizuelne potvrde tog KRSHENJA ZAKONA na licu mesta pishu kaznu(ako je u pitanju prvi prekrshaj) ili automatski zovu patrolu i zatvaraju objekat tj. oduzimaju vlasniku dozvolu za bavljenje tim poslom(ukoliko je drugi prekrshaj)
(vremenom bi se pokazalo raznim prepadnim proverama... da li ti prashinari obavljaju dobar posao ili samo uzimaju pare i zazmure na oba oka... kazna za ovakve bi trebalo da bude OGROMNA)

*Prashinar ili tjoshkar je policajac sa najmanjim rangom. Koje uglavnom mozete videti kako shetaju ulicom i vrebaju po tjoshkovima bez neke prave koristi :)

PRVI PUT SE MOZDA I USUDE DA PRODAJU ALKOHOL MALOLETNICIMA I PONADAJU SE DA NETJE BITI UHVATJENI... ALI AJDE CHIK DRUGI PUT :D

Jedina stvar zbog koje kod nas to nije mogutje... je...  TOTALNA NESPOSOBNOST POLICIJE :(

Sve u ovoj drzavi moze da se uredi :) samo fali neko ko ZELI, UME I ZAISTA HOTJE!!

P.S. Kada bi se uvela ova prava kontrola onda ne bi bilo prepreka za LEGALIZOVANJE CANNABISA :) koji bi se isto tako regulisao.

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Spuki (32)
@ZrtvaSide

Kaze se stondirani :) pa jeste zalosno sto ja to kazem, a ne neki pametni i fini plitichar :)
#1, 21.07.2009 - 15:34