Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
daba01 blog

heroji danasnjice i pravi uzori za nasu buducnost

 ,,,,,,,,,,,,,,stvarni heroji koji bi trebalo da budu uzor nasoj mladosti ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 ovo savremeno doba koje je izoblicilo u vecoj mjeri nasu mladu populaciju,i u njihovim glavama stvorilo jednu iluziju o zivotu,njihov mozak se sa svih strana puni stvarima tako nebitnim, idolima koji su vijestacki stvoreni,idealima koji su daleko od ostvarivog.
e u tim tj ovim nasim vremenima izopacenosti,postoje mali heroji,kazem mali heroji zato sto i jesu mali rasto i godinama ali divovi po onom sto ostvaruju i po svojim svakodnevnim bitkama za opstanak.
e ti mali divovi bi trebalo da su uzor i model kako treba zivjeti i boriti se,nasoj mladosti.
oni jesu  mali ali njihova volja i snaga da opstanu su nesto nezamislivo.
govorim o djeci koja zive u nekim selima sirom srbije i drugih krajeva bivse nase drzave koji su ostali u svojim mijestima mnogi od njih bez oba roditelja ili bez jednog sa tesko obolelim drugim roditeljem.
ovi mali divovi nemaju vise od 13-14 godina a vec odavno su sazreli ljudi i zene .
njihova svakodnevnica i borba za opstanak ih je natjerala da odrastu brzom i sagledaju zivot na pravi nacin,i da u njemu budu ravnopravni sa svim nedacama  kazem nedacama jer za lijepe trenutke i nemaju vremena jer oni misle  o poslovima na njivama  o brizi za kucom i ono najvaznije je o njihovom obrazovanju,svaki od njih pjesaci ili na konjima prelazi mnogo kilometara da bi zavrsili skolu,naravno da prije toga ili poslije skole su bili na poslovima i umor koji ih opterecuje nije izreka da tog dana neodu na nastavu.
obicno ti mali divovi su medju vukovcima,postuju svoje nastavnike i profesore,jer ono sto im oni imaju pruziti je dragocijeno.
te male divove necete nikad vidjeti na udarnim stranama casopisa ili termina na dnevnicima kako zlostavljaju svoje vrsnjake ili tuku profesore.
oni svoje vrsnake vole jer u malim pauzama izmedju svakodnevnice oni su im rajsko utociste i jedina veza sa djetinjstvom koje ih mimoilazi.
te male divove necete vidjeti po rehabilitacionim centrima odvikavanja od narkotika ili nekim celijama za kriminalan dijela.
njihov zivot je predragocijen da bi ga trosili u budalastine,,,,oni moraju da rade i sami sebi stvore svoju buducnost.
e takvi divovi bi trebalo da su idoli i primjeri nasoj mladosti kako se treba ponasati i ici kroz zivot.
na njihovom primjeru nasa djeca treba da se uce hrabrosti,pozrtvovanju ,odlucnosti da zgrabe svaku priliku koju im zivot nudi.
dnevan stampa i tv programi koje vide treba da im sluze kao udjbenici kako u zivotu netreba da se postupa...crne hronike,tabloidi zute stampe,programi ruzicaste televizije im mogu dati te primjere izopacenosti i pogresnih ideala. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: