Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
boki033 blog

Kada vam se učini da gubite kontrolu nad svojim životom.........

Kada vam se učini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24 sata nije dovoljno, setite se tegle od kiselih krastavaca...I kafe...

Profesor je stajao pred grupom studenata na casu filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je čas počeo, bez reči je podigao jednu veliku, praznu teglu. Stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je upitao studente da li je tegla puna. Složili su se da jeste.
Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u teglu.blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor izmedju loptica. Tada je ponovo upitao studente da li je tegla puna. Opet su odgovorili da jeste. Sledeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna peska. Kada ga je sipao, pesak je ispunio sve ostale šupljine. Pitao je još jednom da li je tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jeste.
Onda je profesor ispod stola izvadio dve šoljice pune kafe i sipao ih u teglu. Kafa je natopila pesak. Studenti su se smejali.
,, SADA,, rekao je profesor, dok je smeh zamirao: ,,Hoću da shvatite da ova tegla predstavlja vaš život,,.
Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vaša porodica, vaša deca, vaše zdravlje, vaša vera i stvari kojima se strasno predajete. To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen i kada bi sve drugo nestalo.
Kamenčići su ostale stvari koje su važne: vaš posao, vaša kuća i vaš auto.
Pesak predstavlja male stvari. .Male stvari.

Ako napunite teglu peskom. Nema mesta za kamenčiće i teniske loptice. Isto važi i u životu.Ako potrošite sve svoje vreme i energiju na male stvari, nikada nećete imati vremena za one važne stvari. Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa decom. Izvedite partnera na večeru. Ponašajte se ponovo kao da vam je 18 godina.Uvek će biti vremena da se počisti kuća i urade popravke.

Prvo se pobrinite za teniske loptice-stvari koje su vam zaista važne.
Utvrdite svoje prioritete. Sve ostalo je pesak.
Jedna od studentkinja je podigla ruku i upitala sta je predstavljala kafa. Profesor se nasmejao.,, Drago mi je da ste pitali. Nju sipam, da bih vam pokazao, da bez obzira na to koliko mislite da vam je zivot pun, uvek ima prostora za šoljicu kafe sa prijateljem.,,


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Lampion (49)
exstra....
#1, 05.08.2009 - 15:18