Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

NAJKREATIVNIJE ZGRADE SVETA.. NESTO KAO MOJA SUBOTICA:)))..SKORO..

...Basket Building ( USA )

Izgradio je Dave Longaberger, i u nju preselio celokupnu administraciju kompanije. Verovao je da mu je to najbolja ideja koju je ikada imao, ali je naisao na probleme kada je trebalo realizovati, posto ga apsolutno niko nije ozbiljno shvatao. Od bankara, investitora, rukovodstva, pa cak i samih zaposlenih na samom gradilistu, mislili su da zbija salu sa njima..sve do '97. kada je gradnja zavrsena.

a173_basket2.jpgPlesuca kuca ( Ceska )


Yo je nadimak ove zgrade u Pragu, koja je gradjena u periode '94-'96.Od pocetka su je pratile kontraverze, a tadasnji predsednik Vaclav Havel je podrzao, zeleci da od nje napravi centar kulturnih desavanja.U originalu je nazvana Fred i Dzindzer (po Fredu Asteru i Dzinder Rodzers, posto zgrada predstavlja plesni par). U njoj se nalaze sedista multinacionalnih kompanija, a na vrhu-francuski restoran sa predivnim pogledom na grad.

a173_Dancing1.jpg


Piano House (Kina)

Sagradjena je u An Hui provinciji, unutar violine se nalazi lift koji vodi u zgradu.


a173_piano1.jpg


a173_piano2.jpgBiblioteka Kanzas sitija (USA)

Naslovi knjiga na fasadi su izabrani kroz anketiranje gradjana sta misle koje su knjige ostavile najjaci pecat na razvoj tog regiona i ljude koji u njemu zive.

a173_lib1.jpgRobot Building (Tajland)

Locirana je u Bangkoku, kreirana je 1986.god za Bank of Asia i predstavlja simbol kompjuterizacije te korporacije.

a173_robot1.jpg


Blue Building (Roterdam)

Najfotografisanija zgrada tog grada, vidi se i zasto..

a173_blue1.jpg


The Crooked House (Poljska)

Inspiraciju za ovu zgradu koja se prostire na 4000 metara kvadratnih, poljski arhitekta Szotyncy Zaleski, je pronasao u ilustracijama knjiga bajki za decu...

a173_Crooked1.jpga173_Crooked2.jpg 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: