Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BYRALE-SU blog
Kad je profesor završio s predavanjem, upitao je kao i obicno, iz navike: “Ima li pitanja?”
Ne ocekujuci nikakav odgovor, bio je silno iznenadjen kada ga je jedan od studenata upitao: “Profesore, koji je smisao života?”
Neki od studenata koji su vec izlazili cudno su se podsmjehnuli na taj izricaj svog kolege i nastavili svojim putem.
Zatecen, profesor je neko vrijeme promatrao studenta pitajuci pogledom je li to pitanje bilo zaista ozbiljno ili samo neka šala. Shvatio je da ga je student ipak ozbiljno postavio.
Profesor rece: “Odgovorit cu vam.”
Posegne u džep i izvuce novcanik, a iz njega izvadi komadic zrcala velicine novcica.
I zapocne svoju pricu: “Bio sam djecak u vrijeme rata. Jednog sam dana na ulici ugledao bezbroj komadica zrcala koje je netko razbio. Buduci da nisam imao igracaka, uzeo sam jedan od tih komadica kako bih se njime malo poigrao. Kada sam se poceo igrati zrcalom, ponijelo me saznanje da mogu suncevu svjetlost usmjeriti u neka mjesta i kutove kamo sunce nikad nije moglo doprijeti: duboke rupe, tamne prostorije na sjevernoj i hladnoj strani zgrada...
Kada sam odrastao i postao covjek, shvatio sam da to nije bila samo igra, vec i metafora onoga što bih mogao ciniti u životu.
I ja sam djelic jednog zrcala kojeg ne poznajem u cijelosti i svoj njegovoj velicini.
Ali s onim što imam i što mislim da jesam, mogu unijeti bar malo svjetla, istine, razumijevanja, dobrote i nježnosti u tamne i skrivene kutke ljudskih srdaca i možda promijeniti nešto u covjeku cije je srce mracno.
Ako i drugi ljudi to primijete i shvate, možda se potrude uciniti isto – unijeti svjetlo tamo gdje ga nema.
Eto, u tome je za mene smisao života i zbog toga još uvijek cuvam komadic zrcala jer mi je svojom igrom svjetlosti pokazao put.”


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

esmetmet (59)
Super!!!!javascript:add_smile(\' \',\'comment_textarea\');
#1, 19.08.2009 - 08:31
((((((((((((((((((((Prijatno vece)))))))))))))))))))))))))
....(`.).)..-``\'´´-..(´).)
......)......--.......--....(.
...../......(o...._...o)...I
.....(..........(..0..)...../
...__`.-.._.:.\'=\'.._.-`_
../.....\'#.#..--..#\'#......I
..I.__)).....\'#\'......(.__) ======HVALA DRAGA PRIJATELJICE NA UTROSENOM VREMENU I SVEMU STO CINIS ZA LEPE KOMENTARE...
19.08.2009 - 19:58