Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

"Boli glava, uši otpadaju,


zub se lomi, a minđuše ko zna gde su..."


To je bio jedan od fazona moje mladosti osamdeset i neke...


Govorila mi je to moja prva ljubav, dok me je zaljubljeno gledao, onako kako se gleda kad sa osamnaest godina voliš prvi put...


A ja sam to rasturila, kao i mnogo dobrih stvari u svom životu.


Ali, danas mi se zub stvarno slomio. Keramički, doduše. Ispao je sve sa onim korenčićima od ispune kanala. Prosto neverovatno. Znala sam da je taj zub loše urađen i da nikad više kod tog zubara neću otići ništa da radim, ali da ispadne kao kad se kokica slomi, to mi stvarno nije jasno. A dala sam za njega svu silu novaca...


Ispao je baš na Preobraženje Gospodnje.


Ne idu mi nešto ti sveci, na prošli Uskrs sam izgubila ključeve od kola u travi blizu dečjeg igrališta. Otvorila "pederušu" da izvadim nešto, i zaboravila da je zatvorim. Ipak, u svakoj nesreći ima i sreće. Šta da su mi ispali ključevi od stana? Tamo ima jedno petnaest ključeva, od kojih za polovinu nemam rezervni. Naravno, nikad ih nisam našla.


Možda ne verujem dovoljno u Boga.


O tome bi se dalo diskutovati.


Ali, Svetog Vasilija Ostroškog sam itekako osetila, i ridala pred njegovom molitvom kao da nikada u životu nisam plakala. Da sam imala više vremena, mislim da bih plakala satima, sve dok se ne očistim.. A ima šta da se čisti, posle šest godina samoće i odvojenosti od deteta, stalnih sastanaka i rastanaka, posle šest godina šikaniranja i odbacivanja od strane ljudi koji, realno, nisu dostojni ni cipele da mi brišu... Posle šest godina konstantnog stresa. Dobro sam živa.


Takve stvari ne treba obećavati, ali pokušaću da odem ponovo, i da postim, i pričestim se, i prespavam tamo. Da u mene uđe što više te isceliteljske energije. Itekako mi je potrebna.


Ali, što se kaže, o njegovu glavu...


Neka sa njim ode sve ono što me muči i zaposeda sve ove godine.


Neka ode bolest, usamljenost, tišina ovih četiri zida...


Neka skupi u sebi svu lošu karmu, i neka u travi u koju sam ga bacila izlije sav otrov koji sam sama sebi nabacila u glavu i u život već godinama.


I neka mlaznjak, koji sam danas gledala kako se uzdiže u visinu, svetao i prav kao strela, sa veselim belim dimom koji je vukao iza sebe kao dete omiljenu igračku (kao ja nekada jednog mecu ispunjenog nekom slamom, koji se na kraju sav raspao koliko sam ga nosila ispod miške) uzdigne i mene iznad svih zala koje su me zaokupile poslednjih godina, neka mi donese ljubav, zdravlje i uspeh.


Molim se za to, Bogu Ocu, sudbini, svim svecima, a najviše svojoj podsvesti, koja me je dovde dovela.


Da ne pričam o tome da mi je, da mi se zubi lome, krune i ispadaju, jedna od noćnih mora koje mi se redovno ponavljaju. Kad to sanjam, znam da imam neki žestok problem, jer su meni zubi, još od vremena kad sam bila devojčica, predstavljaju problem i neprijatnost. I uvek se osećam vrlo loše posle tog sna. Psiholozi bi sigurno imali šta da kažu na tu temu.


Možda ću sad, kad mi se to stvarno desilo, prestati to da sanjam.


Možda mi je danas pao neki teški psihološki kamen sa srca.


Videćemo.


"Boli glava, uši otpadaju, zub se lomi, a minđuše ko zna gde su..." 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: