Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog

Zasto muska i zenska prevara nisu isto?

Reci cu vam kratak odgovor.

Zato sto zena kad prevari muskarca i on ne reaguje, ona gubi postovanje prema njemu.
A muskarac kad prevari zenu i ona ne reaguje , njegovo postovanje prema njoj (ne i postivanje) na drugim poljima ne biva smanjeno , cak na nekim biva i povecano.

Zato muskarac mora da reaguje i bukvalno terorise zenu u slucaju prevare.Da utera strah iliti strahopostovanje iliti postovanje.

To je ono o trenju i umirenju....

P.S.
Strast i ljubav ne trebaju bas puno da se uslovljavaju postovanjem kao obavezom jer cete imati postovanje a zaboravice se ljubav.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Stojim iza reci koje su ovde napisane, samo sam preskocio mnogo u sredini , a to se krace zove uticaj konformizma i sredine na devijaciju u ponasanju tamo gde ne postoji primarni motiv za devijaciju.

To se transformise u nastanak drustvenih modela ponasanja, koji nemaju veze sa rodnim ili polnim, a jos manje sa seksualistickim.

Ovo banalizovano moze da se uprosti na milion tumacenja, od kojih su neka prihvatljiva jednima, a druga drugima...,

Izmenom odredjenih regleksnih reakcija i emocija, moze se doci do toga da se promeni i sugerisana reakcija emotivnog suplementa.
U prevodu , u ovom slucaju, promenom vecinske reakcije zena da postuju muskarca , nezavisno da li ga vole i dalje ili ne, i onda kad muskarac ne reaguje na ljubomorne scene ili preljubu zene, moze se doci do uslova za promenu celog puta, grane...

Medjutim , na ovim prostorima, muskarac je jos uvek provajder, fizicki zastitnik i ekonomski garant za zenu, bar u njenoj podsvesti.
Tako da jos uvek otpada taj detalj da se promeni...

A dok se kod vecine ne promeni to da ne postuje muskarca koji ne brani svoje, nece biti ispunjen uslov da se uspostavi ravnoteza bar po ovom pitanju...

Samo pitanje i nije toliko bitno za mene...
Ali je proces uslovljenosti bitan...
#8, 11.02.2012 - 22:01
koala45 (63)
Treba da je pita.....dali je bio bolji od mene? Znaci da nesto nije okey....kad je dotle doslo. Sve zasto ima svoje ZATO.
#7, 11.02.2012 - 19:41
bane56 (61)
Jebes ti postovanje koje se uteruje strahom.Nema li boljih nacina bolje da ga i nije.
#6, 11.02.2012 - 12:44
Ako si ti jedan od onih koji ne grade svoje postovanje na koristi, strahu i relaxaciji od straha, onda si stvarno redak, a obicno ko to tvrdi ustvari nije razmisljao dublje od 2sekunde i vise prica svoj emotivni stav nego realnu situaciju.
11.02.2012 - 14:15
unans67 (50)
Da li je moguće da žena prevari muškarca, a da ga i dalje voli i poštuje?
Pa, iz sopstvenog iskustva znam da može to da uradi, a da ga zaista voli.
Ja sam to uradila dva puta. Prvi put, sa sedamnaest godina, kad sam otišla na more. Eto, htela sam da probam kako je to, ne znam ni sama. Nisam tu svoju prvu ljubav ni u jednom trenutku prestala da volim, ali eto... Međutim, i dok sam bila sa tim drugim tipom, na ovog sam sve vreme mislila. U suštini, tad sam prevarila fizički (samo poljupcem, tada sam bila mlada i virgo intacta), ali emocionalno nisam. Eto, i to može da se desi.
A u drugom slučaju? Zato što je on mene pre toga grubo prevario, "izradio" i prekinuo vezu zbog neke Ruskinje koja mu je došla i koju je vodio na more. Nije posle takvog raskida ni trebalo ponovo počinjati vezu, ali on je bio uporan, opsedao me, a ja ga volela... i na kraju sam popustila. Ali, eto, ta ljubav je imala već u početku negativan predznak, i nije se ni moglo drugačije završiti nego raskidom, koji je došao mnogo kasnije, mnogo posle te prevare.
Moglo bi se na ovu temu još štošta reći.
A šta da kažemo na ono kako sam prošla u braku? Bivši muž mi je hiljadu puta rekao: "Sve ću ti oprostiti, ali prevaru neću." I ja ga nisam prevarila, mada me seksualno nije zadovoljavao (odnose smo imali na dve nedelje, a imali smo tridesetak godina!). Ali je zato on prevario mene, i oženio se tom ženom. I šta? Ispala sam teška budala što sam mu bila verna i verovala mu.
Mada, sada, sa ovom zrelošću i godinama, znam da nema šanse da bih prevarila čoveka koga zaista volim i poštujem. Možda u nekom maštanju, ali u stvarnosti ne bih. Znam koliko bih imala da izgubim.
#5, 08.10.2009 - 14:56
Ustvari tema bi mogla da se krajevima oslanja na tezu da je mnogim zenama muska posesivnost pozitivna i izraz njihove ljubavi, dok im je opsesivnost negativna i izraz njihove slabosti ili nemocnosti izbora.

Zasto i da i ste i vi jedna od takvih zena koje ovako pozitivno i negativno tumace musku posesivnost ili reakcije vezane za posesivnost, to vi sami razmislite.
#4, 06.10.2009 - 09:26
A da postavim pitanje, da li je moguce da zena prevari svog muskaraca a da ga i dalje voli i da ga postuje?
#3, 29.08.2009 - 10:10
tako je druze...
#2, 29.08.2009 - 00:12
bane56 (61)
Muskarac kad prevari on upise recku,a zena kad prevari izbrise.
#1, 28.08.2009 - 22:43