Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

"BOLOVALA MLADA VINKA, RODOM PIVLJANKA"

Kad god čujem tu pesmu, setim se svadbe svoje sestre.


Vidim je kako, lepa i mlada, u venčanici, sa kovrdžavom tamnosmeđom kosom podignutom u punđu, sa diskretnim ukrasima koje je sama smislila (sama se i našminkala. Niko je drugi ne bi bolje našminkao nego ona sama sebe. Ima urođen dar za sve što je lepo, pa i za šminku. Mene nikad nije htela da nauči da se šminkam onako kako je ona znala. Da li se plašila da bih bila lepša od nje? Mada, i da sam mogla da budem lepša, to ništa ne bi značilo, jer nemam njenu harizmu. Neku harizmu imam, ali moja je jedna od onih teških i komplikovanih, na koju "padaju" samo određeni ljudi. Ostali me ne podnose), u jednom od najsrećnijih trenutaka svog života, peva tu pesmu sva uneta, zatvorenih očiju. Samo ona zna šta joj je tad bilo u duši.


Moja sestra.


Zvezda.


Ona koju svi vole.


Šarmantna za petoro. Lako uspostavlja kontakt s ljudima, šarmira i one s kojima dolazi u površan kontakt, i svi joj, glupavo nasmešeni, uvek čine velike ili male usluge, srećni što mogu da joj se nađu na usluzi.


Vredna, vesela, pedantna, čista, talentovana.


Pravi laf.


Samo mi je žao što živi u drugom gradu i što se retko viđamo.


Da je ona tu, lakše bi mi pala moja muka. Ona bi bila tu, ne bih bila sama kao što sam. Ne bi mi se dešavalo da uđem u muklu tišinu svog stana, i da poželim da me nema, da legnem i probudim se onog dana kad dete ponovo dođe.


Da. Ja sam vikend-majka. Polumajka. Tetka svom detetu.


Sve zbog bolesti. I zbog njegovog nečoveka od oca, koji je gledao samo sebe. Niti mu je bilo žao mene, niti našeg trogodišnjeg deteta koje odvaja od majke.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ELBA (55)
#1, 06.09.2009 - 22:02