Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
kissuzana blogPita me pre neki dan prijatelj, duboko očajan mojom reakcijom na njegovo ushićeno opisivanje nove woman kolekcije garderobe, nazovimo je „šmucprc“, za vreme kog sam blejala u njega k’o brav:


„Si čitala Lisu možda? Novine…one ženske?

-Nisam, brate. Nisam – cvilim postidjeno.

„Šta kupuješ bre ti od novina? „Uradi sam“???

-NG – šapućem u očaju. Prijatelj odmahnu rukom, shvativši da nema svrhe voditi neobavezne razgovore s kretenom.

„Si ti u toj glavi žensko uopšte? Mislim, iznutra? Ko si ti?“


Dodjoh kući. Pustih muziku do daske i počeh da se psihotestiram, petominutna provera:

Da vidimo: da li čitam nešto za žene, dame, devojke, babe, strine, bilo šta žensko? Ništa. (Cvil. Stid. ) Šminku kupujem samo kad mi nestane ona od pre dve godine. Koristim uglavnom šampon koji se zove Prvi levo na rafu. I regenerator do njega. Nemam pojma koja se boja nosi ove sezone. Nek se nosi. Protiv bora koristim uglavnom osmeh. 
Nisam ništa kupila na sniženju. Ne znam ni gde ima sniženja. Nisam ni privirila u prodavnicu obuće od…marta. Bljakcem i povraćam na Koelja. I na ljigavu i slinavu muziku…unjk, unjk…šmrc, plač… Imam jedan lak za nokte. Boje kože. Ne nosim mindjuše. Ni zlato. Kupujem tehniku, muziku, knjige, I gotovo nikad ne dovlačim kuci nepotrebne sitnice. Ni potrebne. Nikad nemam pojma ko koga j... za čiji kukuruz i to me užasno nervira. Naročito kad sam u društvu poznavalaca, pa blejim.

Ne razmenjujem recepte. Dosadno mi je da …. e, tu ima mnogo da se nabraja. Nikad nisam bila nesrećno zaljubljena. Ne patim ni zbog jednog muškarca. Ne kajem se ni zbog čega što sam uradila. Ne stidim se. Nikad. Ne plačem. Ne podnosim plačipičke. Psujem. Mogu prilično da popijem. Ne razumem pojam prevare i ne potežem ga kad pucam teškom artiljerijom. Svadjam se argumentovano i cinično. Ne umem da “ne govorim” sa nekim danima. Il’ pričamo uvek il’ ne pričamo uopšte. Ne umem da ‘vatam na suze (mada bi trebalo da naučim). Umem da popravim šta ‘oceš od aparata. U tašni nosim pare, mobilni, cigarete, ključeve, žvake, beležnicu, olovku. Ranac ne sadrži Pogledalo, šminku za popraviti, četku za kosu…


Eto…to sam ja. Da li sam žensko samo spolja ili i u glavi? Nemam pojma, nisam nikad bila u tudjoj glavi. I u mojoj je dovoljno zanimljivo. Ali sam jako zadovoljna rezultatom provere sistema, kad rekapituliram gradivo.

A ko si, dodjavola, ti ?!?


  


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: