Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BYRALE-SU blog

NESTO ZA RAZMISLJANJE......

Paradoks našeg vremena kroz istoriju je da imamo veće zgrade ali kraće živce, šire puteve, ali uža gledišta. Trošimo više, a imamo manje, kupujemo više, ali uživamo manje. Imamo veće kuće i manje porodica, više pogodnosti ali manje vremena. Imamo više diploma, ali manje razuma, više znanja ali manje rasuđivanja, više stručnjaka, ali ipak više problema, više medicine, ali manje zdravlja.

Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nesmotreno, smejemo se premalo, vozimo prebrzo, previše se ljutimo, prekasno ležemo, ustajemo previše umorni, čitamo premalo, gledamo tv previše, i molimo se prekratko.

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i da živimo. Dodali smo godine životu, ali ne i život godinama. Stigli smo sve do Meseca i natrag, ali imamo poteškoća da pređemo preko ulice da upoznamo prvog komšiju. Osvojili smo spoljašnji prostor, ali ne i unutrašnji prostor. Uradili smo velike stvari, ali ne i bolje stvari.

Očistili smo vazduh, ali zagadili dušu. Savladali smo atome, ali ne i svoje predrasude. Pišemo više, ali učimo manje. Planiramo više, postižemo manje.

Naučili smo žuriti, ali ne i čekati. Gradimo više kompjutera da sadrže više informacija, da proizvode više kopija nego ikad, ali mi komuniciramo sve manje.

Ovo su vremena brze hrane i sporog varenja, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani dveju plata, ali više razvoda, luksuznijih kuća, ali uništenih domova. Ovo su dani brzih putovanja, višekratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, preteških tela i pilula koje čine sve manje hrane.
ZAPAMTITE:

Provedite nešto vremena sa vašim voljenima, jer oni neće biti tu zauvek. Recite poneku ljubaznu reč onome ko vas gleda sa strahopoštovanjem, jer će ta mala osoba uskoro odrasti i otići. Recite poneku ljubaznu reč onome kraj vas, jer je to jedino blago koje možete dati svim svojim srcem, a ne košta ni pare.

Da kažete «VOLIM TE» vašem partneru i vašim voljenima, ali najviše od toga i mislite tako. Poljubac i zagrljaj će zakrpiti povredu, kada dolazi duboko iz vas. Držite se za ruke i cenite momente, jer jednoga dana ta osoba neće biti tu ponovo.

Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru i dajte vremena podeli vaših dragocenih misli s drugima.

ŽIVOT SE NE MERI BROJEM UDISAJA, NEGO MOMENTIMA KOJI NAM ODUZIMAJU DAH!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Svaka cast
#1, 11.09.2009 - 13:04