Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
djomlaboy blog
Ovo je navodno istinit dogadjaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Washingtonu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko "dubok", da je profesor odlucio da ga podeli sa svojim kolegama preko Interneta.

Pitanje: "Da li je pakao egzoterman (predaje toplotu) ili endoterman
(absorbuje toplotu) ?"

Vecina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Boylovog
zakona (gasovi se hlade kad se sire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku
drugu varijantu... Jedan od studenata je napisao sledece:

"Prvo moramo znati zapreminu u koju duse ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah mozemo pretpostaviti, da dusa koja jednom udje u pakao, vise ne izlazi.. Znaci, broj dusa se povecava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu dusa, osvrnimo se na razlicite vere koje danas postoje na svetu. Vecina tih vera tvrdi, da onaj ko nije pripadnik bas te odredjene veroispovesti ide u pakao.
Dakle, zakljucak je da ce sve duse zavrsiti u paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, mozemo ocekivati da broj dusa eksponencionalno raste.
Dakle, obratimo paznju na odnos promene zapremine pakla, jer prema yleovom
zakonu za zadrzavanje istog pritiska i toplote zapremina mora rasti proporcionalno s brojem pristiglih dusa. To nam pruza 2 mogucnosti:
1) Ako se zapremina pakla povecava manje od potrebnog prosecnog broja
dusa koje stignu u pakao, toplota i pritisak pakla ce toliko porasti da ce
pakao eksplodirati.
2) Ako se pakao siri brze od proseka koji mu je potreban da primi sve duse,
toplota i pritisak ce toliko opasti da ce se pakao smrznuti. Koja od mogucnosti je ispravna? Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategoricki iznela Tereza s prve godine a koja glasi "Pre ce se pakao smrznuti nego, sto cu ja sa tobom da spavam ..!" i to da je samnom spavala juce, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se! Zakljucak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima vise duse i preostalo je samo nebo, sto je dokaz postojanja Boga, a to objasnjava i zasto je Tereza sinoc vikala "Ah, moj Boze !"

Ovaj student je jedini dobio 10 poena .


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline djomlaboy (29)
Srbija, Kolubarski okrugBlogovi: tagovi
nema tagova