Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

Takav maler valjda samo meni može da se desi...


Elem...


Stanujem na desetom spratu, i radijatori mi se napune vazduhom kada nema grejanja. U tu svrhu imam odzračne ventile na radijatorima, pomoću kojih ispuštam vazduh. Kada ispustim, u radijator uđe voda i grejanje krene.


Ti ventili su stavljeni pre petnaestak godina, i bili su na šraf. Odvrtali su se šrafcigerom.


Problem je počeo kad je pre petnaestak dana počelo grejanje. Vidim ja da je počelo, ali mi radijatori puni vazduha. I krenem ja da odzračim radijator u većoj sobi, kad - ne lezi vraže! Ne mogu da ga odvrnem. Zapekao.


Prva pomoć, zna se - komšija. Nisam nešto dobra s tim komšijom, ali znam i da me neće odbiti. Pozovem ga da mi pomogne, da donese bolji i jači šrafciger i da proba svojom snagom. Dođe čovek. Donese dva šrafcigera. Proba, i ništa. Ni makac.


Shvatim ja da je to problem. Treba da se menja ventil, a grejanje počelo. Sad treba platiti "Toplani" da ispusti vodu iz sistema, da bi se ventil na radijatoru mogao promeniti.


Nastaviće se... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

BYRALE-SU (59)
bas steta===sto si u N.Sadu a ja u SU.-----kod mene svi proradili 133 kom....(aaaaaaaaaaaaaaa,da ne zaboravim===sada kada ti menjaju,neka stave automatske ozracivace----jedino onda sto ti ne trebaju sarafcigeri razlicitih mera,to je problem ako ti zatreba nesto da uradis,neces imati pri ruci...
#1, 30.10.2009 - 02:10