Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
czjokzvsa blog
~~~ Najveći hamburger na svetu koji se svakodnevno pravi i prodaje težak je četiri kilograma . Deo je ponude restorana "Denny's Beer Barrel Pub" u Pensilvaniji. Osobi koja može da pojede ovaj hamburger za manje od tri sata vraća se novac, a dobija i počasnu ploču sa ugraviranim imenom i bon od 65. dolara za narednu posetu. Do danas niko nije osvojio ovu nagradu .

~~~ Patent zatvarač, zip, rajsferšlus ... Nijedna od ovih reči nije naša, ali svima je jasno šta označava , jer gotovo da nema odevnog ili kućnog predmeta koji se ne zatvara pomoću ovog jedinstvenog a jednostavnog mehanizma sa zupcima koji spaja pokretna metalna kopča poluga . Izumeo ga je još 1893. godine Amerikanac Vitkom Dzadson (1836 - 1909) iz Čikaga u Ilinoisu, ali nije doživeo dan kad je fabrika "Goodnich" počela da ga proizvodi 1923. godine .

~~~ Muškarci imaju više potomaka ako se ožene ženom mladjom od sebe, pokazala su nedavno dva istraživanja koja imaju oprečne zaključke po pitanju razlike u godinama. Istraživači Bečkog univerziteta ispitali su krštenice stanovnika Švedske i zaključili da je razlika od 4 do 6 godina najplodonosnija. Medjutim , drugo istraživanje u severnoj Finskoj pokazalo je da muškarci stariji čak 15 godina od svojih supruga imaju više potomaka .

~~~ Da li je tačno da su ćelavi muškarci muževniji ? NIJE TAČNO ! Reč je o zabludi zasnovanoj na predpostavci da je uobičajeni uzrok ćelavosti , koja napada 80 odsto muškaraca, višak muškog hormona testosterona, pa da je samim tim veći i seksualni naboj. Muški hormoni , naravno , imaju uticaja , ali je objašnjenje drugačije . Opadanje kose nije srazmerno sadržaju testosterona, već osetljivosti i organizma svakog muškarca na jedan enzim (5 - alfa reduktaza) koji je sposoban da pretvori testosteron u derivat dehidrotestosteron . On je pravi krivac za muško ćelavljenje zato što je odgovoran za smanjivanje i odumiranje folikula (osnove iz koje raste svaka dlaka) , pa time i čitave kose . Dokaz za ovu tvrdnju je i činjenica da ćelavi muškarci imaju uobičajenu količinu testosterona. Čak i neke žene koje imaju malu količinu testosterona mogu da oćelave .

~~~ Kad je u pitanju višestruka trudnoća , najviše dece KOJA SU PREŽIVELA PORODJAJ su SEDMORKE ! Nakon lečenja od neplodnosti, Amerikanka Bobi Mekoj rodila je carskim rezom sedmorke 19. novembra 1997. godine u gradu Demojn, u Ajovi . Njena četiri sina (Kenet, Nejtan, Brendon i Dzoel) i tri kćerke (Aleksis, Natali i Kelsi) poranili su devet nedelja , a bili su teški izmedju 1,05 i 1,47 kilograma !!!

~~~ Da li je tačno da majčino mleko poprima ukus hrane koju je pojela ? DA, TAČNO JE ! Jedno istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Kopenhagenu i objavljeno u časopisu "Nju sajantist" kaže da ono što majka pojede daje ukus mleku kojim doji bebu . I ne samo to: ukus pojedinih namirnica vrlo brzo stiže od organa za varenje do mleka . Na primer, banana je tu već za jedan sat, a kim za dva sata. Mentol takodje stiže u mleko za dva sata, ali se zadržava čitavih osam. Sirov beli i crni luk , luk vlašac , praziluk i odredjene vrste mesa daju mleku poseban ukus, a postoje i namirnice od kojih mleko ima neprijatan ukus: kupus, prokelj, brokoli i sve slično povrće .


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: