Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

Jedno vreme sam se dvoumila šta da radim, a onda odlučila da sa (istim) komšijom pokušam "na živo" da zamenim taj ventil. On je nabavio ventile, praktične, plastične, koji se odvrću rukom. Pristupili smo operaciji. Kad je on okrenuo ventil ključem, vazduh je izašao, što će reći, time smo već odzračili radijator (ali on bi se već za koji dan, čim prestane grejanje, ponovo napunio vazduhom. Prestaje da se puni vazduhom tek kad se grejanje ustali, kada temperature budu vrlo niske (kao što su sad, u trenutku kada ovo pišem. Napolju je pravo zimsko vreme, iako je po kalendaru zima daleko. Pre neki dan je pao i prvi sneg, što me je užasnulo. Setila sam se odmah one godine kad sam se udavala. Prvi sneg je i tada pao vrlo rano, sedmog novembra, u ponedeljak, a ja sam se u subotu, jedanaestog, venčala. Nije mi trebalo to da se venčavam u kasnu jesen. Nije mi uopšte trebao brak sa tim čovekom, ali to je neka druga priča. Bilo je tužno i skromno to venčanje. Nisam bila srećna mlada).


Zatim smo pokušali da uradimo najosetljiviju stvar. Okrenuo je ventil i izvadio ga. Prljava voda je šiknula po njemu i po celom zidu. Pritisak je jak, naravno. Zato majstori iz "Stan"-a ni neće to da rade dok se voda ne ispusti. Uspeo je, ipak, da vrati ventil na mesto, bez da smo napravili poplavu.


Radijator je, tako odzračen, radio nekih desetak dana, ali sam shvatila da mi druge nema, već da moram odraditi ono što se mora. Bolje je da to odradim dok još nije jako zahladilo. Platiti "Toplani" i sve ostalo.


I platim ja "Toplani" 2000 din da ispuste vodu iz sistema, odem i odnesem poslovođi iz JKP "Stan" taj papir, i on mi obeća da će majstori doći sutradan, i da će se prethodno javiti telefonom, da bih mogla blagovremeno da izađem s posla.


Jave se oni. I dođu. Došla su dvojica. Jedan stariji i iskusniji, a drugi mlad, jak i glup.


Tu sad dolazi do izražaja moje neiskustvo.


Želeći najbolje, uradila sam lošu stvar.


Pošto mi se već desilo to sa zapečenim ventilom, želela sam da predupredim celu stvar, da mi se ne bi nešto slično ponovo desilo, i odlučim da promenim sva tri ventila.


Kad su menjali ventil koji nisu morali, mladi majstor je, zavrćući redukciju na radijatoru, slomio rebro na njemu. Napravio je štetu, posao i sve ostalo! Od muve nastade magarac!


Tada su morali da skidaju ceo radijator i stavljaju novo rebro (koje mi još ostaje da ofarbam kad prođe grejna sezona), pa ga nisu dobro pritegnuli kad su ga vraćali, pa mi je "flisovalo" na spoju, morali su da mi dolaze još dva puta. Tog celog dana nisam se ni vraćala na posao, a sledeća dva dana sam kasnila po pola sata i sat. A na poslu se piše svaki minut što nisam tu. Znači, jednu celu dnevnicu sam u minusu, više od dve hiljade dinara. I još njihov rad, odvrtanje i zavrtanje ventila, koštaće preko 2000 dinara. I farbanje radijatora, farba i rad... Sve će to da me košta oko osam hiljada dinara!


Naravoučenije: sa majstorima treba da imate sreće, da budete drski i odlučni, i NIKADA ne radite ono što ne morate. jer, kad se nešto radi, nikad se ne zna šta se nepredviđeno može desiti! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: