Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog
pepeljuga-slika.jpg

Sofija je bila lepa ali siromašna. Kada je imala dvadeset leta oteli su je zli pirati. Terali su je da im čisti palubu i broji zlatnike. Sa piratskog broda je spasio mladi Huan, prelepi crnokosi doktor koji je odlučio da joj besplatno operiše urođenu srčanu manu. Međutim, posle operacije saznali su da je Sofija muško a Huan u stvari zli tapir koji je bio zarobljen u telu doktora...


Kada sam bila devojčica, rasla sam pored bajki. Maštala sam da nađem aladinovu lampu, da mi najbolji prijatelji budu 7 patuljaka, da se družim sa Arijel po prelepim dubinama okeana, da se prelepi princ bori sa zmajevima da bi došao do mene a da me onda svojim poljupcem probudi iz prelepog sna. Naravno sada sam odrasla, u bajke sam davno rpestala da verujem, ali jednostavno nisam mogla a da se ne osvrnem na maštanja današnjih devojčica, a i onih starijih.
U poplavi lationameričkih serija kojima nas bombarduju sa gomile TV kanala, nema serije u kojoj se ne spominje nasledstvo, zabranjena ljubav, novootrkiveni roditelji i ostala rodbina, zla suparnica (ili više njih). Uvek se tu neki Huan/Rodrigo/Karlos zaljubi u neku Sofiju/Marijanu/Gabrijelu, ali zbog ovog ili onog nekako njih dvoje sreću i ljubav do kraja života ne mogu naći bar do 148-me epizode. Obično tada se sve rešava kad neka od služavki više ne moe da sakrije tajne koje su je morile od prve epizode. I sve je to lepo začinjeno nekom muzikom kao iz horor filmova, rekama suza, kletvama i spletkama, raskošnim vilama sa jedne i raspad-straćarama sa druge strane. Svi su oni Kapuleti i Montagi ali sa srećnim krajem i scenama venčanja.


Huan (zli tapir) je oslepeo Sofiju koja sada nema nikakve nade za život jer joj je mačka uginula. Međutim, njegov kolega odlučuje besplatno da operiše Sofiju da bi ona progledala i da joj naravno vrati izgubljeni ženski pol... Sofija otrkiva ja joj je baba-tetka u nasledstvo ostavila pola Meksika.


Najveće zlo koje proizilazi iz te priče je da te vrste urbanih bajki današnje devojčice, devojke pa i žene gutaju. I sve one maštaju o tamo nekom predaku (za koga svi mi normalni znamo da se neće pojaviti) koji će im ostaviti bogatstvo u nasledstvo (hahaha, veća je verovatnoća dobitak na Lutriji) i da će živeti srećno do kraja života sa tamo nekim tipom koji je takođe pun kao brod a koga će sresti u nekoj glupoj situaciji nekad i negde. A ja ne mogu da verujem da neko želi da živi kao u nekoj ljigavoj latinoameričkoj sapunici. Fuj.
Da krenem od toga da ne mogu da shvatim kako to neko može da gleda nekih 150 epizoda, svaki dan kao u transu, kada se već u prvoj zna šta će biti na kraju. Da, ono dvoje što su se sudarili na hodniku i onako kao dva teleta blenuli jedno u drugo, jeste njih dvoje će se venčati na kraju. Osoba koja je u prvoj epizodi pokazala najveće znake zla će najverovatnije umreti tu pred kraj u strašnim mukama. Osoba koja pokaže zlo u manjoj meri će ono dvoje što se venčavaju moliti za oproštaj, a njih dvoje dušice drage će sve praštati.
Da, tamo će se sve uvek praštati. I prevare i druge žene i vanbračna deca, ma sve. Sve ono što u realnosti nikad ne opraštamo.
Naravno mislim na onu realnost koja je samo pauza među gledanjem serije. Imam jednu drugaricu sa kojom ne komuniciram između 16 i 21. jednostavno nije tu, neće mi se javiti ni na poziv. Ona je u tom periodu u transu isperd TV-a. I primetila sam čak da te gluposti utiču na njeno raspoloženje. U zavisnosti od toga kako se serija završila, tako je i ona posle raspoložena. Užas.
I dok tamo neke maštaju o mladom, lepom i ultra bogatom latinoamerikancu koji će ih voleti više od svega, ja sam ipak odlučnija za neku drugu varijantu. A to je da izađem negde i startujem nekog slatkog tipa koji na kraju epizode neće otkiri da je sam sebi majka.


Sofija koja je sada puna kao brod je odlučila da kazni zlog tapira međutim posle razgovora sa njenim voljenim odlučuje da mu sva zla oprosti. Zli tapir će tako dobiti svoj zološki vrt i svoj mir a dvoje mladih, lepih i zaljubljenih će se venčati. Čiča miča i gotova priča ;) 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vld (44)
#2, 21.11.2009 - 08:37
matori (49)
jos nije kasno da izadjes
#1, 20.11.2009 - 22:08