Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
kissuzana blog
Dosao jednom jedan lepo obucen gospodin, odseo u jedinom hotelu koji je postojao u mestu i objavio na celoj stranici lokalnog lista da placa 10$ za svakog zeca koga mu neko donese.

Seljaci, koji su znali da je suma puna zeceva, pojurise da ih love i covek ih je uredno isplacivao, kako je i najavio.

Kad je ostalo malo zeceva i lov postao naporan, seljaci su prestali da ih donose. Gospodin je tad obecao 20$ po zecu i seljaci su opet potrcali da love.

Ali zeceva je jos vise ponestalo i gospodin je povecao cenu na 25$. Lovci su ulovili i onih nekoliko preostalih, ali i tome je dosao kraj.

Sad je gospodin obecao 50$, ali zeceva vise nije bilo....

On je otputovao, a njegov ortak je rekao seljacima:

- Pogledajte ove kaveze, puni su zeceva koje je moj sef kupio za njegovu kolekciju. Predlazem vam da ih kupite za 35$, pa kad se sef vrati, on ce vam ih otkupiti za 50$, kao sto Vam je ponudio.

Seljaci sakupise ono sto stedelli celog zivota i kupise hiljade zeceva koji su bili po kavezima.
Od tog dana nisu vise videli ni gospodina ni njegovog ortaka. Sve sto su videli su kavezi puni zeceva iz sume koje su kupili svojom zivotnom ustedjevinom.

Sad imate jasnu ideju kako funkcionisu finansijke berze

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

daba01 (42)
#1, 23.11.2009 - 00:25