Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BYRALE-SU blog

Trud koji ulažete da biste bile zdrave, negovane, lepe i zadovoljne, više će se isplatiti ukoliko budete poštovale četiri osnovne mesečeve mene, dane mladog i punog meseca i razdoblja meseca koji se puni i prazni.Mlad mesec


Faza mladog meseca traje samo jednu noć. Mesec je tada jedva vidljiv i nalazi se u tami između Zemlje i Sunca. Iako ova faza traje samo 24 sata, energija koju donosi oseća se dva dana pre nego što počne i dva dana nakon što se završi. Ovaj period idealan je za čišćenje organizma, spremanje stana, bacanje starih i bespotrebnih stvari.
Savet plus:
U ovom periodu vaše telo je najspremnije za mršavljenje. Trudite se da tokom ove jednodnevne mesečeve faze ceo dan pijete samo vodu kako biste iz organizma izbacili sve štetne materije. Možete i da odete na kozmetički tretman jer je ovo najbolje vreme da se oslobodite bubuljica, ukoliko ih imate. Ovo je idealno vreme i za negu ruku i noktiju, pa će manikir i pedikir dati vidljivije rezultate nego inače. Tih dana nokti će sporije rasti, biće zdraviji i kvalitetniji.


Prva četvrt


U prvoj četvrti mesec je još uvek u fazi rasta, koja obično traje deset dana. Tada je pravo vreme da otvorite svoju dušu i razmislite o svemu što vas opterećuje. Pokušajte da se oslobodite crnih misli. Upotrebite sledeći trik: zamislite da problem obuhvatate rukama, raširite ruke i pustite da problem odleprša kao leptir. To će vas osloboditi napetosti i daće vam snage da što pre rešite problem.
Savet plus:
Želite li da ostavite cigarete? U fazi mesečevog rasta pravi je trenutak za to – u mentalnoj ste top-formi i programirani ste da izdržite.


Ovo razdoblje je kao stvoreno za različite kozmetičke tretmane, kure, maske, ampule, hranljive kreme za lice i telo, i pakovanja za kosu. Vidljivo je delovanje krema i različitih metoda za regenerisanje i podmlađivanje, a posebno za ublažavanje bora. Takođe, telo bolje iskorišćava i dodatke ishrani, vitamine, minerale, kao i lekove. Masaža lica i tela deluje intenzivnije i efikasnije. Sve fizičke aktivnosti, posebno one usmerene na jačanje mišićne mase i vežbe koje se odnose na problematične zone, daju mnogo bolje rezultate. Kosa ošišana u ovom razdoblju mnogo brže će rasti, a boja koja se na nju nanosi biće intenzivnija, postojanija i bolje će prekriti sede


Pun mesec


Kada pun mesec kao ogromni lampion zasvetli na nebu, mnogi ljudi postaju nervozniji, napetiji, emotivniji… Međutim, ta napetost ima i svoju dobru stranu. Ona nas čini jačim i spremnijim da se nosimo sa svim životnim problemima.
Savet plus:
Ukoliko želite da se što brže oslobodite nervoze, potrudite se da u fazi punog meseca, koja obično traje sedam dana, promenite stvari koje vam već dugo smetaju. Okrečite stan ili napravite nov razmeštaj u njemu ili s partnerom krenite u romantičnu šetnju pored reke.
Kada je reč o lepoti, pun mesec je idealan za posetu frizeru. Frizure su naročito uspele, lepe i trajne. Boja za kosu naneta tog dana biće intenzivnija i postojanija, posebno ako se boji u plave tonove. Osobe koje su sklone gojenju, u danima punog meseca moraju manje da konzumiraju tešku, masnu i slatku hranu jer se u ovo vreme kilogrami prosto lepe za telo. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: