Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
goran0808 blog

*STABILNOST U ISKUSENJIMA*


*STABILNOST U ISKUSENJIMA*

Dosao je jednom, jedan mladic, svome ucitelju i pozalio mu se na svoje stanje. Rekao mu je: "Nevolje su me pritisnule se sa svih strana. Sve mi, u zivotu ide naopako. Mnogo sam tuzan zbog svega toga sto me zadesilo. Osjecam veliku tjeskobu u grudima zbog svih problema...."
Ucitelj ga je pazljivo slusao, a kada je mladic zavrsio sa svojim jadanjem, htio je ucitelj, prakticnim primjerom, da ga utjesi i nasavjetuje. Uzeo je jednu casu i nasuo u nju vode.Zatim je prosuo pepela u tu casu. Voda se odmah zaprljala pepelom i zamutila se.
Tada mu je ucitelj rekao:
"Ova casa s vodom, koja se zamutila pepelom, si ti i tvoja iskusenja." Zatim ga je odveo do mora, i postupio na isti nacin. Prosuo je pepeo u more. Medjutim pepeo se ubrzo utopio u vodu i potpuno nestao a more je, naravno, ostalo potpuno isto. I onda ga je ucitelj nasavjetovao: "Zato ne budi poput one case s vodom - nego budi poput mora.
Dakle, nemoj biti primjer vode u casi, pa da te svaka sitnica nasikira i rastuzi, nego budi poput mora pa budi i ti jak i nepokolebljiv, gledaj svako iskusenje malim, jer je ono zaista malo u odnosu na nekog drugog kome je jos gore.

Osmehni se svakome jutru ,uzivaj i sve najbolje u danasnji dan.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

medaljon (39)
#1, 12.12.2009 - 00:44
hvala tebra
12.12.2009 - 08:29