Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
aristotelis blog
 Nemoguće je biti u srećnom braku s nekim ako se prethodno ne razvedemo od samih sebe. 

Jedan seljak resio je da se oženi, pa je osedlao mazgu i krenuo u varoš da nade ženu. Posle nekog vre¬mena, našao je jednu za koju je procenio da mu odgo¬vara i venčao se.

Nakon ceremonije, oboje su seli na mazgu i uputili se ka seoskom imanju. U jednom trenutku, životinja je stala, ne pokazujući nameru da ide dalje. Seljak je sišao i tukao je velikim štapom sve dok nije krenula.

»Ovo ti je prva opomena«, rekao je.

Posle dva-tri kilometra mazga je opet stala, a seljak ponovo sišao i mlatio je dok nije krenula.

»Ovo ti je druga opomena«, rekao je.

Međutim, mazga se i treći put zaustavila. Seljak je sišao, pomogao ženi da siđe, izvadio pištolj i pucao mazgi u glavu, koja je na mestu ostala mrtva.

»Glupi i okrutni čoveče!« uzviknula je žena. »To je bila lepa i snažna životinja koja je mogla mnogo toga da uradi na imanju, a ti si je, u nastupu besa, olako ubio. Da sam znala kakav si čovek, nikad se ne bih udala za tebe...« i tako nastavila punih pet minuta.

 

Seljak je samo slušao dok nije prekinula da bi po-vratila dah. Onda je rekao: »Ovo ti je prva opomena«.

Priča se da su posle toga dugo i srećno živeli.

 

Nemoguće je biti u srećnom braku s nekim ako se prethodno ne razvedemo od samih sebe.

  
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: