Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
stivuk blog

Poreklo 'Porodica Cvetanović'

Pokušavam da u Svetu, a i u Srbiji, nadjem što više rodjaka, i da što 'dublje' udjem u poreklo svoje porodice.

Ako nosimo isto prezime i ako tebe to isto zanima, molio bih te da se o tome raspitaš kod svojih roditelja ili dedova (pradedova...), rodjaka.

Poreklo Moje porodice 'Porodice CVETANOVIĆ' vodi iz jednog malog gradića na jugu Srbije, koji se zove Vranje, tačnije iz malih naseobina sa vrhova Široke Planine.

Najstariji moj predak o kome imam podatke zvao se LAZAR (i žena mu Zdravka)- Cvetanović, rodjen je oko 1880god. I njihova deca (redom): 

1. STOJANKA (rodjena oko 1900god.), sa mužem: Petruš STOJKOVSKI, imaju petoro dece: VEKIJA, SAVKA, JANE, GORKA i peto dete je ćerka koja je umrla sa 18god.
2. PETAR CVETANOVIĆ i žena mu- Velika, nisu imali dece, Petar je poginuo u II sv. ratu.
3. ILIJA CVETANOVIĆ sa ženom: Persa, imaju troje dece: STOJAN, DOBROSAV i ALEKSANDAR.
4. SPASENA sa mužem: Stanko KITANOVIĆ, imaju troje dece: DJURDJA, MILICA i PAVLE.
5. DENKO CVETANOVIĆ(1909-1966) i žena mu Petkana(1905-1985), imaju desetoro dece: TONČA, STOJKO, VANE, MILE, MILAN, PETAR, STOJNA, BORA, LJUBINKA I ŽIVKO.

Pomozimo da se nadjemo!Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

moje prezime je pavlovic iz kragujevca sam ali mi je cuku cukun deda bio pavle cvetanovic - po kome nosimo prezime ' u razgovorima sa starijim rodacima ima nagovestaja da nam je poreklo iz vasih krajeva ali ja za to nemam dokaza . postoje samo nagovestaji da su mi perci doseljeni u velikim seobama u sumadiju ali ja za to nemam dokaza i zato bezuspesno tragm vec duze vreme
#2, 19.08.2012 - 16:28
vaksit (42)
moje prezime je isto Cvetanović i vodim voreklo iz Gnjilana po pričanju moga dede čije je ime Petar od oca Jordana i majke Jubice-Ljube. imao je još tri brata Vučko , Vlasta i Sveta .
#1, 20.04.2012 - 22:01