Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ultravioletpg blog

MALO O ZASTITI ZIVOTINJA U NASOJ ZEMLJI

Do kada mislite OVO plaćati?

Nastavite li, postajete saučesnici u krivičnim i prekršajnim djelima. Uostalom, znate da neznanje ne oslobađa krivice.

Zna li neko od onih koji broje budžetske-milione iz lokalnih i državnih kasa, koliko je namjenjeneno zbrinjavanju napuštenih pasa i mačaka? Koliko je leševe ovih nesrećnih životinja na deponijama smeća? Poziva li iko na odgovornost: počinioce masovnih ubijanja ovih odbačenih prevarenih bića koja lutaju gradom u potrazi za pažnjom prolaznika? Sva ta masovna ubistva se (izvode pod licemjernim nazivom "eutanazija" nakon još licemjernije "trijaže").Da ne pominjemo fiktivna udomljavanja koja se serviraju javnosti. Poziva li neko te lokalne i državne službenike koji su svojim protivzakonitim činjenjem ili nečinjenjem omogućili ovo krivično djelo prema životnoj sredini i pljačku poreskih obveznika, ili samo "oplakuju" nesrećne pse i mačke - brojeći milione, za njihovu "zaštitu", koristeći glagolsko vrijeme: prezent za novac, a futur kada govore o zbrinjavanju ovih bespomoćnih, osjećajnih bića koja imaju jednako pravo na život kao i svi koji o njihovoj sudbini na bilo koji način odlučuju? Provincijske šinteraje koje vode Direktori Uprave za veterinu velikodušno su samo preimenovali i nisu više šinteraji nego PRIHVATILIŠTA i AZILI, ostao je sve po starom i dalje se ubija kao i prije kada smo ih iskreno zvali pravim imenom “ šinteraji”.Zašto niko ne poziva na odgovornost nepostupajuće komunalne i veterinarske inspektore - izazivače problema jer ne čine ništa protiv neodgovornih vlasnika? Ne postoji problem lutajućih pasa i mačaka. Koji je namjerno pogrešno nazvan kao “problem pasa i mačaka lutalica“, on je nametnut građanima da trajno plaćaju nerad i nefikasnost. Ko je taj koji omogućava neodgovornim vlasnicima izbacivanje stalno novih pasa i mačaka na ulice? Ko ne sprječava stalno obnavljanje broja napuštenih pasa i mačaka? Ko je natovario na poreske obveznike trajni namet da plaćaju lokalne komunalne i republičke veterinarske inspektore za posao koji ne odrađuju? Njihov jedini posao u ovom slučaju je da vrše nadzor nad sprovođenjem Zakona o veterinarstvu koji naređuje kažnjavanje neodgovornih vlasnika. Nemoguće je izgraditi tolike azile koliko je neregistrovanih, neobilježenih, nevakcinisanih pasa i mačaka na ulicama, nemoguće je na taj način rješavati pitanje neodgovornih vlasnika. Oni mogu svake godine ponovo izbaciti sve neželjene životinje na ulice, ovi neodgovorni vlasnici to ponavljaju jer ih nepostupajući inspektori ne kažnjavaju, time stimulišu, jedni druge, a narod plaća. O ovoj temi smo već više puta pisali vlastima koje ne poduzimaju ništa, čak se ismijavaju ovim temama. Ni malo ih ne pogađa sva primitivnost postupanja sa živim bićima čak ni ako se direktno oštećuje i lokalni rep budžeta. Ni tad ne uviđaju ili ne žele da priznaju “Eutanaziju svijesti”. Ukoliko inspektori, koje svi plaćamo, ne počnu sa kažnjavanjem po zakonu, i ne obuzdaju neodgovorne vlasnike, ne preostaje nam ništa nego postupiti po zakonu.

postoje:
UZROCI:
1. problem neodgovornih građana, vlasnika pasa i mačaka - koj ostaju nekažnjeni za svoje protivzakonite postupke, te ih ponavljaju.

2. problem lokalnih komunalnih i republičkih veterinarskih inspektora, koji ne vrše svoju službenu dužnost, a plaćeni su da je vrše.

POSLJEDICE:
1. napušteni, neregistrovani, nevakcinisani, gladni, maltretirani, napaćeni, nesrećni psi i mačke - koji ne žele biti na ulicama, gladni, napušteni, a imaju pravo na život, jer Zakon nalaže njihovo zbrinjavanje.

2. povrjeđeni - ujedima, nesrećni, opljačkani poreski obveznici i ostali građani koji imaju pravo i na odštetu, jer su u ovu situaciju dovedeni nepostupanjem lokalnih i republičkih organa, koji su plaćeni da postupaju po važećim zakonima.

Da bi nestale posljedice moraju nestati uzroci

Uzroci i posljedice egzistiraju zato što postoji:

1. velika grupa profitera koji se ovim okorišćuju - to je organizovani kriminal u ovoj oblasti.

2. korumpirani pojedinci u institucijama sistema, koji donose i primjenjuju protivzakonite podzakonske opšte akte, koriste ih kao štit iza koga rade sve protivzakonite radnje u ovoj oblasti.

3. apatija građana - usljed zauzetosti egzistencijalnim problemima u državi u tranziciji, koju zloupotrebljavaju profiteri koristeći parole: "ovo radimo da bismo zaštitili djecu i starce od ujeda i širenja zaraze: uklonićemo pse i mačke u interesu ljudi, ljudi su nam najvažniji itd ".Naša Ustavna i statutarna obaveza je da insistiramo na implementaciji svih važećih zakona, što znači realizaciju sledećeg:

Krivično i prekršajno sankcionisanje:
1.lokalnih komunalnih i republičkih veterinarskih inspektora i njihovih nadređenih koji im daju saznanje o svemu, ali to dopuštaju nečinjenjem. Zbog: nepostupanje po službenoj dužnosti, dopuštanjem držanja neevdentiranih vlasničkih životinja i dopuštanjem veterinarima falsifikovanog prikazivanja činjenica o zdravstvenom stanju životinja radi ubijanja tih životinja pod lažnim nazivom "eutanazija" kao i fiktivnih udomljavanja.

2.neodgovornih građana, zbog: nebrige, držanja i napuštanja neobilježenih, ne registrovanih nevakcinisanih životinja.

3.nesavjesnih veterinara, zbog: ubijanja zdravih i izlječivo bolesnih životinja falsifikovanjem činjenica o zdravstvenoim stanju tih životinja i nesavjesnog lječenja.

4.nesavjesnih urednika medija: koji onemogućuju da savjesni novinari informišu javnost o činjenicama u ovoj oblasti: omogućuju prikazivanje životinja bezosjećajnim, krvoločnim, izvorima zaraze, bezosejećajnim nevažnim predmetima ljudske zabave, stavljajući neopravdano u centar svega potrebe samo jedne životinjske vrste, od mnogobrojnih osjećajnih životinjskih vrsta koje s pravom žive na Zemlji, koji ujedno ističući superiornost jedne životinjske vrste nad svim ostalim potvrđuju ličnu inferiornost, i konkretnu sklonost podsticanju krivičnih i prekršajnih djela aktivnih pravnih subjekata .

Hvala na Vašem vremenu i pažnji .


 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ELBA (55)
#2, 07.01.2010 - 10:00
pozz
08.01.2010 - 13:26
bo88gdan (29)
Svaka Cast
#1, 07.01.2010 - 09:10
hvala
08.01.2010 - 13:26
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova