Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
medaljon blog
Dragi prijatelji

"Neka Vam dani koji dolaze donesu mnogo sreće, zdravlja, i naravno smeha sa onim koji vas vole i koje volite, smeha najviše, kao što pesnik reče, on nam uvek nedostaje....

Paradoks našeg vremena kroz istoriju je da imamo veće kuće ali kraće živce, šire puteve ali uža gledišta. Trošimo više, a imamo manje, kupujemo više ali uživamo manje, više pogodnosti ali manje vremena.

Imamo više diploma, ali manje razuma, više znanja ali manje rasuđivanja, više stručnjaka ali ipak više problema, više znanja u medicini ali manje zdravlja. Pijemo previše, pušimo previše, trošimo nesmotreno, smejemo se premalo, vozimo prebrzo, previše se ljutimo, prekasno ležemo, ustajemo previše umorni, čitamo premalo, gledamo TV suviše.Volimo preretko, i mrzimo prečesto.

Naučili smo kako da preživljavamo ali ne i da živimo. Dodali smo godine životu ali ne i život godinama. Stigli smo sve do Meseca i natrag. Napravili smo velike stvari ali ne i bolje stvari. Savladali smo atom ali ne i svoje predrasude.

Pišemo više ali učimo manje. Planiramo više ali postižemo manje. Naučili smo žuriti ali ne i čekati.

Ovo su vremena brze hrane i sporog varenja, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani luksuznijih kuća ali uništenih domova. Ovo su dani brzih putovanja, jednokratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, umornih tela, i tableta koje čine sve - da nadomeste vitamine, hranu, ali i da stišaju, ubiju.

Smejte se često, dugo i glasno. Smejte se dok ne izgubite dah. Suze se dogadjaju. Izdržite, odbolujte, preživite.

Recite ljudima koje volite da ih volite, u svakoj prilici. Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah."

Veliki pozdrav i srećna nova godina


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

SFABICA (54)
ljubac drug i svako dobro!!!!!!!!!!!
#2, 13.01.2010 - 23:32
Hvala ti prijateljice.....takođe
13.01.2010 - 23:35
branka01 (54)
Hvala dragi prijatelju tebi i tvojima najmilijima sve najbolje od srca
#1, 13.01.2010 - 23:31
Hvala ti prijateljice ....takođe sve najbolje
13.01.2010 - 23:35