Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

Tata mi je, hvala Bogu, bolje.

Bio je mnogo bolestan. Imao je tešku upalu pluća, ležao na infektivnoj klinici dve nedelje. Lečili su ga od novog gripa. Da li ga je imao ili nije, nećemo nikad znati, jer su analize skupe i ne rade ih za svakog pacijenta. Dugo nisu mogli da mu skinu temperaturu. Tek kad su počeli da mu daju neki dobar i skup lek koji se zove "Meronem", počelo je da mu biva bolje i ubrzo posle toga su ga otpustili iz bolnice. Još je neko vreme imao malu temperaturu, ali je uskoro i to prošlo. Sada je bolje, izlazi iz stana, obavi po neku stvar u gradu... Kupio je novi bežični telefon.

Još treba da ode na kontrolu kod pulmologa, ali su mu svi pokazatelji iz krvi drastično bolji. Sedimentacija mu je sa 80 spala na 25 (skoro je normalna), CRP sa 225 na 10... Nadamo se da će i nalaz na plućima biti dobar.

Zahvaljujem Bogu što mi je spasio tatu, iako on sam u njega ne veruje. Uvek je ljudima samo pomagao. A pomogao je bukvalno stotinama njih, za ceo svoj radni vek. Bio je na položaju gde je mogao da pomogne, i pomagao je. Zaposlio je more od ljudi, počev od onih iz svoje porodice pa do drugih koji su ga molili. Ako nije pomogao, odmogao nije.

Iako ima sedamdeset pet godina, nema nikakvu hroničnu bolest, što je jako važno i što mu je pomoglo da prebrodi tu tešku bolest.

Sad je ponovo onaj stari. Onaj koji se žali na to da retko ima stolicu, da ima "pritisak u glavi" i da ga "zafrkava" prostata. To su stvari koje sam navikla da slušam i ne predstavljaju ništa.

Kad sam ga, posle skoro dva meseca, ugledala u svojoj firmi, kad se vratio sa nalazom krvi da mu ga pročitam, zaiskrile su mi suze u očima. On je samo odmahnuo rukom, i zadrhtao malo. Znam da je osećao isto što i ja. Voli me onako kako otac treba da voli ćerku. Za razliku od mame. Ona me ne voli koliko bi majka trebalo da voli svoje čedo. Niti mi pomaže koliko bi trebalo. Ali neka mi je i ona živa i zdrava (relativno, koliko može da bude sa visokim pritiskom, šećerom, anginom pektoris i ostalim svojim boljkama od kojih boluje godinama, ali gura. Kako se ono kaže? "Žuti žutuju, a rumeni putuju." Ona definitivno spada u "žute". I ja, nažalost.

Još nije došao njegov dan.

Hvala Bogu i svim svetima na tome. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

drago mi je što ti je otac bolje i dobro.......,pozdrav
#1, 18.01.2010 - 16:53