Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BYRALE-SU blog
Jednog lepog dana se u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu prepunu novca, uputila jedna mala postarija gospođa. U banci je insistirala na tome, kako mora razgovarati s predsednikom banke, da bi otvorila svoj stedni račun, jer po njenim rečima, "radi se o puno novca!". Nakon niza zavrzlama, šefovi su joj konačno dozvolili prijem u kabinetu predsednika banke (Klijent je uvek u pravu!).

Predsednik banke upita gospođu, koliko novca želi da uloži? Ona je odgovorila "165,000 USD" i sasula gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle joj toliki keš, pa je upita:

"Vrlo sam iznenađen, što nosite toliku gotovinu sa sobom. Gdje ste zaradili sav taj novac?".

Gospođa odgovori:

"Na opkladama."

"Na opkladama!? Kakve su to opklade??" - upita predsednik.

Gospođa odgovori:

"Pa, na primer, kladim se na 25,000 USD, da su Vaša jaja četverouglasta.’’

"Ha, ha, ha" - nasmija se predsednik. "To je glupa opklada. Nikad ne možete dobiti takvu opkladu!"

Gospođa će na to:

"Znači, Vi biste prihvatili moju opkladu?"

"Naravno", reče predsednik, "Kladio bih se s Vama, da moja jaja NISU četverouglasta!"

Mala gospođa tada reče:

"Dobro, ali budući da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00h pre podne da dovedem svog advokata kao svedoka?"

"Naravno!" - odgovorio je predsednik, ubedljivo.

Te noći predsednik je bio vrlo nervozan, proveo je mnogo vremena pred ogledalom proveravajući svoja jaja, okrećući se stalno s leva na desno i nazad. Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da je nemoguće reći da su njegova jaja četvrtasta i da će sasvim sigurno dobiti opkladu. Sledećeg jutra, tačno u 10:00h pre podne, u kabinetu predsednika Kanadske nacionalne banke, pojavila se mala postarija gospođa sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu:

"25,000 USD da Predsednik ima četvrtasta jaja!".

Predsednik se ponovo složio s opkladom, a postarija gospođa je zatražila da spusti gaće, kako bi svi mogli vidjeti. Predsednik je jadikovao... Mala postarija gospođa je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i upitala ga:

"Dozvoljavate da ih opipam?"

"No, u redu", reče predsednik, "25,000 USD je mnogo novca, pa tako pretpostavljam, da hoćete biti apsolutno sigurni."

U tom trenutku je primetio, kako je njen advokat počeo u tisini lupati glavom o zid. Predsednik stoga priupita postariju gospođu:

"Šta se to događa s vasim advokatom?"

Ona odgovori:

"Nista, osim što sam se s njim kladila za 100.000 USD, da ću danas, tačno u 10:00h prepodne, imati u svojim rukama jaja predsednika Kanadske nacionalne banke". 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (64)
genije neka gospodja, sta bi sa tolikim novcima?
#1, 29.01.2010 - 17:08