Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
biba66 blog

Обележавање годишњице Светосавског конгреса 28. јануара


Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета и Удружење припадника Југословенске војске у Отаџбини 1941-1945, организују у четвртак, 28. јануара, од 19 часова у свечаној сали Министарства за дијаспору, улица Васина број 20, скуп посвећен годишњици Светосавског конгреса одржаног у селу Ба 1944. године.

Позивамо поштоваоце традиције Равногорског покрета да присуствују овом скупу на којем ће говорити председник Асоцијације, народни посланик Александар Чотрић, државни секретар у Министарству за дијаспору Миодраг Јакшић, др Огњан Адум, председник Удружења припадника Југословенске војске у Отаџбини 1941-1945, представник Уједињеног Равногорског покрета војвода Миодраг Божовић и историчари Новица Стевановић и Предраг Остојић.

На скупу ће бити представљен календар за 2010. са, до сада необјављеним, фотографијама припадника Равногорског покрета и ЈВуО и књига „Прва Равногорска победа“, аутора Новице Стевновића.

Чланови Комисије за проналажење гроба генерала Драгољуба Драже Михаиловића говориће о досадашњим сазнањима и планираним активностима за расветљавање околности под којима је стрељан и сахрањен први герилац у поробљеној Европи.Улаз је слободан.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

alpetr1 (36)
Čestitam Svetosavskog kongresa 28.januara 1944.godine i svih pripadnika Ravnogorskog pokreta iz ljudi u Selo Ba! Kako si ti Ujedinog Ravnogorskog pokreta? Lepo ja je Ravnogoraca! Hvala Vam!
#2, 26.01.2010 - 22:12
FERIBOT (32)
Ех... земљо наша, крвљу натопљена....
#1, 26.01.2010 - 18:58