Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
czjokzvsa blog

Životom leptira - NEŠA RADULOVIĆ - zamahnuo je krilima i vinuo se u LEGENDU

12. februara 2010. godine u 03h ujutro ~~~ odlepršalo je 20 godina od kada sa nama više nije pevač benda ~~~ Poslednja igra leptira ~~~ legende koja još uvek traje ...
Neša Leptir ~ neprikosnoveni kralj humora i scenskog nastupa ostavio nam je antologijske stihove poput " Umiru jeleni ", " Nataša", " Grudi Balkanske ", " Vrati se " i još mnogo njih uz koje se i danas radjaju neke nove ljubavi ali i pusti po neka suza ... Posedovao je neiscrpnu energiju, radost, igru, a na život je gledao kao na : " SAVRŠENO ORGANIZOVANI HAOS " !!! Bio je veoma emotivna osoba i sve što je pisao zapravo su bile balade , da bi tek mnogo kasnije ~ pojedinim pesmama dodavao brže ritmove .
Obožavao je da se druži , a jedno od njegovih omiljenih mesta gde je voleo da provodi vreme sa svojim prijateljima uz gitaru ~~ bio je kej !!! Svoje nastupe je obično započinjao sledećim stihovima : "U MOJOJ GITARI ŽIVI JEDAN LEPTIR I MNOGO JE STVARI KOJE NAS VEŽU , KAD DODJU KIŠE I ZIMA ~~~ TUGE I MENI I NJEMU STEŽU KRILA !"
Dao je grupi naziv ~~~ POSLEDNJA IGRA LEPTIRA ~~~ a da nikada nikome nije otkrio --- ZAŠTO ! Njegov život je zaista bio poslednja igra leptira , razdragana , vesela ... Vinuo se brzo , živeo je isto tako i sagoreo --- davao je sebe uvek do kraja i potrošio se Neša zanesenjak i potpuno neiskvaren .
Ni ta opaka bolest nije uspela da mu uništi vedrinu duha koji je posedovao . Pred samu operaciju tumora na mozgu ~~~ Neša je pevao, pričao, imitiraoa kad je anestezija počela da deluje --- obratio se osoblju u operacionoj sali rečima : " A sad , svi na svoje radne zadatke " -- i legao !!! Čak i dok je gubio dah tog 12. 02. 1990. - - - kao da je hrabrio svoje najbliže sledećim rerečima : DOBRO SAM , DOBRO SAM SAMO JEDINO NE MOGU DA IGRAM FUDBAL !
~~~~~~~~~~~~ PESMA KOJA JE UREZANA NA NADGROBNOJ PLOČI ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" SVAKO OD NAS NEKU
SVOJU PRIČU IMA ,
ŠTO U TAMI TIŠTI
A PUTEVE BIRA .

SAMO KAD JE HLADNO, KAD UMORI ZIMA ,
SLUTIMO JE , TUŽNI , NA KRILU LEPTIRA .
SVAKO OD NAS PLAĆA
DAH SVOJE TIŠINE
ŠTO KROZ KOŽU DIŠE
U VATRI NEMIRA .

SAMO KAD JE MOKRO I KAD DUGA SINE
SVAKO NA SVOM DLANU BUDI SVOG LEPTIRA ."


NENAD RADULOVIĆ 1959 ~ 1990 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

bilo je to pre 20 godina nisam mogla da verujem da ga nema divan je bio Neša leptir a njegove pesme pevaće se večno
#2, 12.02.2010 - 12:06
Seko, toliko se još toga moglo napisati ~~~ a ja sam kanuo samo kap u more lepih sećanja na Nešu !!! Volećemo ono što nam je ostavio -- večno !!!
12.02.2010 - 12:32
lena65 (51)
OVO JE PODSECANJE NA MOJU MLADOST HVALA OD SRCA ...MOJE POSTOVANJE I MIR NJEGOVOJ DUSI...
#1, 11.02.2010 - 19:33
Lena , ostavio nam je mnogo lepih sećanja na njega koja VEČNO ostaju !!! VEČNA mu SLAVA i HVALA !!!
11.02.2010 - 19:55