Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
FERIBOT blog

Tragajući z asvetlom zalutah u mrak

*Jutro. 07:30h.

Scena ispred lifta KLINIČKOG CENTRA U KRAGUJEVCU naterala me je da se zapitam da li se ovde vreme računa u nazad, pa su nam se vratile devedesete......

Evo šta se dodogilo:

Neke dve medicinske sestre, (ne znam sa kog odeljenja) su vozile pokojnika na INVALIDSKIM KOLICIMA U USPRAVNOM POLOŽAJU, I SAMO SU GA POKRILI BELIM ČARŠAFOM (ili čaršavom... kako li se već kaže...)Taj mučenik je verovatno preminuo na odeljenju, pa su ga vozile do prosekture. Kako su htele da izađu sa pokojnikom iz lifta, tako se taj mučenik prevrnuo i sa kolica i onako nag, stropoštao, da je jednim delom bio u hodniku a drugim u liftu.


* Popodne 13:40h.

Krenuo sam do ekonomsko finansijske službe da pokupim registratore sa računima i fakturama kako bi ih popisivao. Pošto sam prolazio pored kuhinje, osetio sam mučninu kada sam video pacova (koji je bio veličine srednjeg mačeta) koji je stajao naslonjen uz zid od kuhinje i tresao se.


*Jutro 08:20h.


Odlazim do SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA, čija se zgrada nalazi u bolničkom krugu. Kako sam ušao, tako me je dočekao nesnosan smrad iz toaleta, a iz neke prostorije iskočiše dva pacova.


Jutros mi u prijemni depo dovoze gomilu istorija za arhiviranje. Uz istorije sam dobio i par kilometara RAZMOTANOG ZAVOJA KOJIM SU BILE VEZANE TE ISTORIJE.

DA LI ŽELITE DA NASTAVIM???????

VEROVATNO DA VAM JE MUKA...........................Ako nas ne ubije svinjski grip, ubiće nas sopstveni smrad, aljkavost i nemar.

Makar voda i deterdženti nisu skupi. Makar toga ima. ..................... SADA POSTOJE ZAVOJI DA SE OBMOTAVAJU I VEZUJU ISTORIJE, A NIJE POSTOJAO KADA SU RANJENICI TREBALI DA BUDU PREVIJANI...........


AKO JE OVAKVO STANJE U JEDNOM "KLINIČKOM CENTRU", MOGU DA ZAMISLIM KAKO JE PO BOLNICAMA I AMBULANTAMA.

P.S. ne znam zašto ovo napisah... ali eto, napisah i sada mi je lakše.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Upravo sam pustena iz jednog gde su me po onom snegu golu prekrivenu samo nekom dekom vozili do susedne zgrade na ct,pa onda nazad,jadne su nase bolnice ali sta mi tu mozemo,a da vole da im se tutne koji euro po mogucnosti u dzep...ali sta reci,hvala onima koji rade svoj posao po savesti i zahvaljujuci jednom takvom doktoru sada se dopisujem sa vama,ima jos pravih lekara a i sestrica:)))ali jako malo..
#3, 12.02.2010 - 09:50
Na žalost, takvi ljudi ne dolaze do izražaja od frustriranih egocentrika i neradnika.
12.02.2010 - 15:15
lena65 (53)
AJ ZA PRLJAVSTINU I POMOZ BOZE TO SE OPERE A KAKO OPRATI DRSKOST BEZOBRAZLUK I NELJUBAZNOST MEDICINSKOG OSOBLJA ..ZABORAVILI NA HUMANOST I CISTA PRISTOJNOST ...TO MI TEZE I VISE BOLI OD SVE DRUGO ..
#2, 11.02.2010 - 23:24
Kao da narod u bolnicu dolazi iz čiste obesti, a ne zato što mora. Odeš bolestan, vratiš se jošbolesnijji...
12.02.2010 - 15:08
ana2610 (58)
U mom gradu klinicki centar(prije rata regionalni) je na zavidnom nivou i po cistoci i po ponasanju medicinskog osoblja prema bolesnicima.Mislim da to prvenstveno zavisi od rukovodeceg kadra te ustanove.
#1, 11.02.2010 - 23:20
Mada.... ja mislim da je problem u tome što nikada neće proraditi svest a ni savest većini balkanskih naroda.
12.02.2010 - 15:04