Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dejo36 blog

DA li je pakao ezoterman ili endoterman ?'

Ovo je navodno istinit dogadjaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko 'dubok', da je profesor odlucio da ga podeli sa svojim kolegama preko interneta.

Pitanje: 'Da li je pakao ezoterman (predaje toplotu) ili endoterman (absorbuje toplotu)?'

Vecina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se sire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu ...

Jedan od studenata je napisao sledece:.


'Prvo moramo znati zapreminu u koju dushe ulaze u pakao i izlaze iz njega. Smatram da odmah moemo pretpostaviti, da dusha koja jednom ude u pakao vishe ne izlazi. Znaci, broj dusha se povecava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u paklu dusha, osvrnimo se na razlicite vere koje danas postoje na svetu. Vecina tih vera tvrdi, da onaj ko nije pripadnik bas te odredjene veroispovesti ide u pakao. Dakle, zakljucak je da ce sve dushe zavrshiti u paklu. Ako tome dodamo odnos nataliteta i mortaliteta, moemo ocekivati da broj dusha eksponencionalno raste. Dakle, obratimo paznju na odnos promene zapremine pakla, jer prema Bojlovom zakonu za zadrzavanje istog pritiska i toplote zapremina mora rasti proporcionalno sa brojem pristiglih dusha. To nam pruza 2 mogucnosti:

1) Ako se zapremina pakla povecava manje od potrebnog prosecnog broja dusha koje stignu u pakao, toplota i pritisak pakla ce toliko porasti da ce pakao eksplodirati.

2) Ako se pakao shiri brze od proseka koji mu je potreban da primi sve dushe, toplota i pritisak ce toliko opasti da ce se pakao smrznuti.

Koja od mogucnosti je ispravna? Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategoricki iznela Milica sa cetvrte godine, a koja glasi:

'Pre ce se pakao smrznuti nego sto cu ja sa tobom da spavam' i s obzirom na to da je samnom spavala juce, mora biti ispravna teorija br. 2, dakle pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.

Zakljucak ovog izlaganja je, da ako je pakao smrznut, ne prima vishe dushe i preostalo je samo nebo, sto je dokaz postojanja Boga, a to objasnjava i zasto je Milica sinoc vikala: 'Ah moj Boze!'


Ovaj student tehnologije je jedini dobio 10.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lena65 (51)
NEKA NAIDJE U KIKINDI NEKI ZGODAN SEIK I JA ODMA CU VIKATI OH MOJ BOZE ..GORA SAM OD MILICE..PA NEK DOBIJE I SEIK DESETKU ..HE HE
#1, 23.02.2010 - 00:06