Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
BYRALE-SU blog

…o ljudskim osecajima….

Jednom davno, svi ljudski osecaji i svi ljudski kvaliteti nasli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.Kada je Dosada zevnula treci put,Ludost je, uvek tako luda, predlozila:”Hajdemo da se igramo sakrivanja!Ko se najbolje sakrije, Pobednik je medju osecajima.”Intriga je podigla desnu obrvu,aRadoznalost je, ne mogavsi da precuti, zapitala:”Sakrivanja? Kakva je to igra?”

Tracy Raver

“To je jedna igra”, zapocela je Ludost
da objasnjava,”u kojoj ja pokrijem oci i brojim do milion, dok se svi
vi ne sakrijete.Kada zavrsim sa brojanjem, polazim u potragu,i koga
zadnjeg pronadjem, taj je Pobednik.”

Tracy-Raver-4.jpg

Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Odusevljenje.Sreca je toliko skakala da je nagovorila na igru i Sumnju i Apatiju koje nikada nista nije interesovalo. Ali nisu svi hteli da se igraju.Istina je bila protiv sakrivanja, a i zasto bi se sakrivala?Ionako je uvek, na kraju, svi pronadju. Ponos je mislio da je to glupa ideja,iako ga je zapravo mucilo sto on nije bio taj koji se setio da predlozi igru.Oprez nije hteo da rizikuje.”Jedan, dva, tri…” pocela jeLudost da broji.

Tracy-Raver-5.jpg

Prva se sakrila Lenjost koja se, kao i uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu.Vera se popela na nebo,Zavist se sakrila u senku Uspeha koji se muceci popeo na vrh najviseg drveta.Velikodusnost nikako nije mogla da odluci gde da se sakrije jer joj se svako mesto cinilo savrsenim za jednog od njenih prijatelja.Lepota je uskocila u kristalno cisto jezero,a Sramezljivostje provirivala kroz pukotinu drveta. Krasota je nasla svoje mesto u letu leptira,a Sloboda u dahu vetra.Sebicnost je pronasla skrovite, ali samo za sebe!Laz se sakrila na kraju duge (laze, bila je na dnu okeana),a Pozuda iStrast u krateru vulkana. Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije vazno…

Tracy-Raver-13.jpg

.Kada je Ludost izbrojala 999.999,Ljubav jos nije pronasla skroviste jer je bilo sve zauzeto.Ugledavsi
ruzicnjak, uskocila je, prekrivsi se prekrasnim pupoljcima.”Milion!”, viknula jeLudost i zapocela svoju potragu.Prvo je pronasla Lenjost, iza najblizeg kamena.Ubrzo je zacula Veru kako raspravlja o teologiji sa Bogom,a Strast iPozuda su iskocile iz kratera od straha.Slucajno se tu nasla i Zavist, i naravno Uspeh,a Sebicnost nije trebalo ni traziti.Sama je izletela iz svog savrsenog skrovista koje se pokazalo pcelinjom kosnicom.

Tracy-Raver-19.jpg

Od tolikog trazenja Ludost je ozednela,i tako u kristalnom jezeru pronasla Lepotu.Sa Sumnjom joj je bilo jos lakse jer se ona nije mogla odluciti za skroviste pa je ostala da sedi na obliznjem kamenu.Tako je Ludost, malo po malo, pronasla gotovo sve.Talenat u zlatnom klasju zita,Teskobu u izgoreloj travi,Laz na kraju duge (laze, bila je na dnu okeana),a Zaborav je zaboravio da su se uopste igrali.Samo Ljubav nije mogla nigde da pronadje.
Tracy-Raver-20.jpg

Pretrazila je svaki grm i svaki vrh planine i kada se vec razbesnela, ugledala je
ruzicnjak.Zasla je medju ruze, uzela suvu granu i, besna i iznemogla,pocela udarati po prekrasnim ruzinim pupoljcima.Odjednom se zacu bolan krik.Ruzino trnje izgrebalo je Ljubavi oci.Ludost nije znala sta da ucini.Pronasla je Pobedu, osecaj nad osecajima, ali Ljubav je postala slepa.Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na kraju odlucila da zauvek ostane uz Ljubav i pomaze joj.

Tracy-Raver-33.jpg

Tako je Ljubav postala pobednik nad osecajima, ali je ostala slepa,a Ludost je prati gde god ide!!!! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lena65 (51)
POZDRAV PRIJATELJU..
#1, 06.03.2010 - 21:13
TAKODJE PRIJATELJICE,EVO JA MALO NAVRATIH...
07.03.2010 - 22:52