Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Alexxs blog

Србија не смије донијети резолуцију о Сребреници

Српски одборници у Скупштини општине Сребреница, одбијајући приједлог потпредсједника СО, Зулфе Салиховића, да се у програм рада општинског парламента за ову годину уврсти доношење резолуције о Сребреници, коју је прошле године усвојио европски парламент, дали су јасну поруку Србији да Срби у Сребреници никада неће пристати на резолуцију у којој је осуђен само српски народ, рекао је за "Фокус" Радомир Павловић, предсједник СО Сребреница.
- Против усвајања овог приједлога било је 11 српских одборника, а приједлог није добио већину јер је за њега гласало 13 одборника од потребних 14. Срби никада неће прихватити ову резолуцију, јер су се у Сребреници десили и свирепи злочини над српским народом, који је тешко страдао током 1992. и 1993. године, када је Армија РБиХ плански и организовано палила и убијала српско становништво и протјерала га према ријеци Дрини - истакао је Павловић.
Драгић Глишић, предсједник Клуба одборника СНСД у СО Сребреница, каже да овакав став српских одборника представља још једну потврду Србији да не треба разматрати могућност да усвоји резолуцију о Сребреници.
- Салиховићев став да ће резолуција до 11. јула бити усвојена или наметнута хтјели ми то или не, само још једном показује да су Бошњаци спремни на притиске, а није први пут да они путем притиска настоје да остваре оно што замисле - казао је Глишић.
И Славиша Јовановић, одборник у СО Сребреница, сматра да оваквим потезом српски одборници из Сребренице указују Србији да треба додатно размислити о евентуалном усвајању резолуције.
- Нити једно наметање одлука никада није донијело ништа добро, па тако ни говор Салиховића да ће резолуција бити наметнута ако не буде усвојена - подвукао је Јовановић.
Владан Богдановић, одборник у СО Сребреница, казао је да је став српских одборника јасан, а он гласи да се мора говорити и о српским жртвама.

- Да смо подржали ову резолуцију то би онда могло значити да српске жртве нису битне. Овим смо показали и Србији да не треба да усвоји резолуцију - истакао је Богдановић.

Размислите добро на ову тему па дајте своје мишљење........


 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 21  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

#3, 13.03.2010 - 00:24
Хвала!
13.03.2010 - 18:52
#2, 13.03.2010 - 00:23
Хвала на пажњи и подршци.Поздрав!
13.03.2010 - 18:51
Alexxs (30)
http://www.youtube.com/watch?v=1Vsw57TGdHM
http://www.youtube.com/watch?v=IP7jplo_YkQ
ovo su neki od napada na okolinu srebrenice gde su ziveli iskljucivo srbi
#1, 12.03.2010 - 23:30
 

Korisnik
offline
offline Alexxs (30)
Srbija, Zlatiborski okrug, Bajina BaštaBlogovi: tagovi
nema tagova