Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
czjokzvsa blog

Mali PERICA ima REŠENJE !?

Pita mali Perica tatu ~~ šta je to politika a tata mu odgovara :
-- Evo, sad ću ja Tebi lepo da objasnim . Ja radim i za to dobijam novac , prema tome - ja sam kapitalista . Tvoja majka troši moj novac , pa je ona vlada . Naša kućna pomoćnica je radnička klasa . Svi imamo jedno zajedničko , Tvoju dobrobit . Ti si narod , a Tvoj mali brat je naša budućnost. Mali Perica je bio toliko pod utiskom odgovora koji je dobio da celu noć nije mogao da spava .
Kasno u noći začu svoga mladjeg brata kako plače jer se ukakio i odmah se uputi u roditeljsku sobu da ih obavesti o "batinom minulom radu"... Majka je , medjutim , ležala sama u krevetu i spavala toliko čvrsto da nije ni čula bebu kako plače . Onda je mali Perica otišao u sobu kućne pomoćnice i od nje zatraži pomoć ali tu zatiče nju sa svojim ocem "na delu" . Oni su , pak , toliko bili zaokupljeni svojim poslom pa nisu ni primetili Pericu koji je na kraju rešio da se vrati u svoju sobu .
Sledećeg dana tata pita Pericu ponosno :
-- I, jesmo li naučili šta je politika ?
Perica mu na to odgovori :
-- Da! Kapitalizam iskorišćava radničku klasu dok vlada spava , niko se ne osvrće na narod , a naša budućnost leži u govnima ! To je politika !


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: