Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
-dacy- blog
Ljubav nije objektivna stvar ili predmet, nego subjektivno stanje koje se objektivizira kroz postupke prema osobi koja je objekt ljubavi, a druga osoba ta ponašanja ili prepoznaje ili ne prepoznaje kao signale ljubavi..
Ponašanje osobe koja voli nije slučajno: ona se ponaša onako kako vjeruje da se treba ponašati kad se netko voli. Kako su ljudi vrlo kreativni u svojim koncepcijama i definicijama ljubavi, ova knjiga bavi se posljedicama te kreativnosti: istražuje ona uvjerenja o ljubavi koja su predodređena za nesretan ljubavni život.
Postoje dva načina na koje možemo otkriti nečiju predstavu o ljubavi: osoba je može opisati riječima ili je može pokazati svojim ponašanjem u odnosu ljubavi. kada netko govori o tome što je ljubav ili kako bi ljubav trebala izgledati, on ili ona ne opisuju ljubav kao takvu, nego svoju vlastitu predstavu o ljubavi. Kada subjekt voli, on ili on pokušava kroz svoje ponašanje oživiti vlastitu predstavu o ljubavi, a kada je voljen, tada pokušava natjerati partnera da se ponaša na takav način koji se uklapa u subjektovu predstavu o ljubavi jer će samo tada subjekt doista znati da je voljen.
Ljubav u suvremenoj kulturi ima paradoksalan položaj. S jedne je strane ovog paradoksa činjenica da je ljubav između muškarca i žene jedna od najviših kulturnih vrijednosti koja je povezana sa samom osnovom naše civilizacije. S druge je strane ovog paradoksa vrlo slabo poznavanje fenomena ljubavi, mistificiranje ljubavi,odbijanje racionalnog razmišljanja o ljubavi.

Ljubav je najlepse cvece sto u Bozijoj basti raste. :-)
Ljubav je deo od tebe sto mozes deliti sa drugim... :-)
Prava ljubav nema srecni zavrsetak,jer prava ljubav nema kraj... :-(
Prijateljstvo cesto prelazi u ljubav,a ljubav u prijateljstvo nikada... :-')

Ako hoćeš biti sretan jedan
dan - napij se, ako hoćeš biti
sretan tjedan dana - oženi
se, ako hoćeš biti sretan cijeli
život - uzgajaj cvijeće. :-))))))Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: