Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
miranovic blog
Jednog dana je u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu punu novca, došla jedna postarija gospodja. U banci je insistirala, kako mora da razgovara s predsednikom banke, da bi otvorila svoj štedni račun, jer po njenim rečima, 'u pitanju je jako puno novca!'. Nakon mnogo natezanja, banka joj je konačno dozvolila prijem u kancelariji predsednika banke!.
Predsednik banke upita gospodju, koliko novca zapravo želi da položi. Ona je odgovorila '200,000 $' i sasula svu gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle ovoj gospođi toliko gotovine, pa ju je priupitao:
- 'Vrlo sam iznenadjen godpođo, što nosite toliko gotovine sa sobom. Gde ste samo zaradili toliko novaca?'
Gospodja odgovori:
- 'Na opkladama.'
- 'Na opkladama? Kakve su to opklade?' upita začuđeno predsednik banke.
Gospođa odgovori:
- 'Pa, na primer, kladim se u 25,000 $ da su Vaša jaja kvadratna.'
- 'Ha, ha, ha', nasmejao se predsednik, 'to je glupa opklada.
Gospodja će na to:
- 'Znači, Vi biste prihvatili moju opkladu?'
- 'Naravno', reče predsednik, 'kladio bih se s Vama, da moja jaja nisu kvadratna!'
Gospođa tada reče:
- 'Dobro, ali budući da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00 pre podne dovesti svog advokata kao svedoka?'
- 'Naravno!' odgovorio je predsednik sigurno.
Te je noći predsednik bio vrlo nervozan, proveo je mnogo vremena pred ogledalom proveravajući svoja jaja, okrećući se stalno s leva na desno. Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da nema načina da njegova jaja budu kvadratna i da će sasvim dobiti opkladu.
Sledećeg jutra, tačno u 10:00 pre podne, u kancelariji predsednika Kanadske nacionalne banke pojavila se ova gospodja sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu: '25,000 $ da Predsednik ima kvadratna jaja!'
Predsednik se ponovo složio s opkladom, a gospodja je zatražila da skine pantalone, kako bi svi mogli videti. Predsednik je jadikovao. Gospodja je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i priupitala ga, može li ih opipati.
- 'No, u redu', reče predsednik, '25,000 $ je mnogo novca, pa tako pretpostavljam, da hoćete biti apsolutno sigurni.'
U tom je trenutku primetio, kako je njen advokat počeo u tišini da lupa glavom o zid. Predsednik upita gospodju:
- 'Šta se, dodjavola, dogadja s Vašim advokatom?'
Ona odgovori:
- 'Ništa, osim što sam se s njim kladila u 50.000 $, da ću danas tačno u 10:00 pre podne, imati u svojim rukama jaja predsednika Kanadske nacionalne banke. A Vi ćete naravno dobiti svojih 25.000 $, jer sam izgubila opkladu sa Vama, ali sam je dobila od mog advokata.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lena65 (52)
ZATO NE VALJA KLADITI SE ..HE HE ..
#1, 16.04.2010 - 13:23