Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
miranovic blog

Neki naši pevači i pevačice stide se porekla i pravih imena, drugi uzimaju umetnička imena i pseudonime da bi ih publika lakše upamtila, pa tako mnogi ne znaju ko se kako zaista zove

Znate li ko su Leposava Mušović, Nada Polić, Vladan Aksentijević, Snežana Mišković i Hamit Đogaj? To su prava imena Lepe Lukić, Ane Bekute, Ajs Nigrutina, Viktorije i Đoleta Đoganija. Za neke javne ličnosti malo je poznato kako se zaista zovu jer su preuzeli umetnička imena još na početku karijere.

I dok svetske zvezde u većini imaju pseudonime, počevši od Merlin Monro, Madone pa do Lejdi Gage, kod nas se nekolicina skriva iza umetničkog imena. Među prvim javnim ličnostima koje su uzele pseudonim je pevačica zabavne muzike Lola Novaković, kojoj je pravo ime Zorana Novaković, dok je Leo Martin u stvari Miloš Jović. Pravo ime pokojne Silvane Armenulić je Zilha Barjaktarević, a Olivera Katarina se rodila kao Olivera Petrović.

Radojka, Brena i Zuhra

Većina uzima druga imena zarad karijere, pa se odlučuje za kraća, zvučnija i originalnija, kako bi ona što pre ušla u uši publike. Međutim, ima i onih koji na taj način žele da sakriju poreklo ili se stide imena koje su dobili po rođenju. Estrada je posebno zanimljiva kada su pseudonimi u pitanju, jer se iza simpatičnih i sladunjavih imena kriju prava iznenađenja.

Jednom prilikom je pevačica Jelena Karleuša zbog toga uzela „na zub” Daru Bubamaru sa kojom se prepucavala preko medija, pa je posebno isticala da je njeno pravo ime Radojka. Karleuša je nedavno, odgovarajući na uvredu njene rivalke Seke Aleksić, koja ju je nazvala „Krmeljuša”, uzvratila napad informacijom da se Seka zapravo zove Zuhra Ramizaj.

Najpoznatiji pseudonim na domaćoj estradi je Lepa Brena iza kojeg stoji Fahreta Živojinović, devojačko Jahić. Tek skoro je objasnila kako joj je ime Brena još u osnovnoj školi dao trener Vlado.

- Treneru je bilo komplikovano da me doziva „Fahreta, Fahreta!”. Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: „Ja ću tebe zvati Brena.” Ja kažem: „Ko je ta Brena?!”. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! – objasnila je Brena i dodala da joj je mnogo godina kasnije Minimaks dodao epitet „Lepa”.

Pravo ime pevačice Ane Bekute je Nada Polić, tačnije Gordana-Nadežda Polić. Navodno su se na njenom rođenju kumovi posvađali oko imena, pa su joj roditelji dali dva imena kako bi oba kuma bila zadovoljna.

Imena članova porodice Đogani teško da bi publika zapamtila da ih nisu promenili; Hamit se prekrstio u Đoleta, a njegov brat Gagi iz grupe „Fanki Dži” nije više Gazmen, barem za javnost. Narodnjak Behljulj Behljulji je skratio ime i prezime i tako postao Beki Bekić, ali ne „iz kompleksa, već da bi se lakše pamtilo”. Čak je i ličnu kartu promenio.

Pevač Aca Lukas je u stvari Aleksandar Vuksanović, a pseudonim Lukas mu je pripojen jer je dugo nastupao na istoimenom splavu. Ekstra Nena je Saška Berić, a Buba Miranović je Biljana Bosiljčić. Ni Mile Kitić nije Mile već Milojko. Pevačica Izvorinka Milošević, poznata po izvođenju vlaških pesama, ima i izvorno vlaško ime Funta Luga.

Luna Lu i Skaj Vikler

Imitator Karamela je Goran Stojićević, a pseudonim je preuzeo spontano jer je jedna od prvih njegovih imitacija bilo izvođenje pesme „Karamela” koju peva Zorica Brunclik. Bebi Dol je Dragana Šarić, a pravo ime pevačice Slađane Milošević je Aleksandra. Muzičar Skaj Vikler je Đorđe Miljenović. Slikarka Biljana Vilimon je za prezime uzela dedino ime, a glumica Milica Milša je prezime zamenila nadimkom koji joj je dao otac.

Voditeljka Sani Armani je Sandra Drašković, a nadimak je dobila još u vreme kada se aktivno bavila manekenstvom. Kada se kaže Ivana Stamenković, niko ne zna ko je to, ali kada kažete Sindi, zna se da je to jedna od bivših članica grupe „Models” koja je nadimak dobila zbog sličnosti sa svetskim top modelom Sindi Kraford. Voditeljku Suzanu Zlatanović svi znaju kao Lunu Lu. Sama sebe je tako prvi put potpisala ispod priče koju je poslala na jedan konkurs.

Skoro je i glumac Dragan Nikolić otkrio da mu je pravo ime Dragoslav. Samo najbliži prijatelji i članovi porodice znaju kako se stvarno zove.

- Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan – kaže glumac. I Bori Čorbi, kojeg većina zna kao Boru Đorđevića, pravo ime je Borislav.

Dr Nele Karajlić je Nenad Janković, Inspektor Blaža je Igor Blažić, a Toni Montano je Velibor Miljković. Rambu Amadeusu, koji je tokom karijere menjao pseudonime, pa je sada poznatiji kao Svetski Mega Car-Intergalaktički Giga Imperator, a za vreme sankcija je bio Ranko Amortizer, u ličnoj karti piše da mu je ime Antonije Pušić. Malo je poznato i da je pravo ime biznismena Filipa Ceptera Milan Janković, a promenio ga je navodno jer ga je sputavalo u poslu. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: