Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
biba66 blog

Њ.К.В. Принц Наследник Петар


Њ.К.В. Принц Наследник Петар


Његово Краљевско Височанство Принц Наследник Петар рођен је у Чикагу, Илиноис, САД, 5. фебруара 1980. године. Он је најстарији син Њ.К.В. Принца Престолонаследника Александра II и Њеног Царског и Краљевског Височанства Принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце. Принц Наследник Петар је унук Њ.В. Краља Петра II. Крштени кум му је Њ.К.В. Кнез Александар, син Њ.К.В. Кнеза - Намесника Павла.

Њ.К.В. Принц Наследник Петар живео је у Чикагу до краја 1981. године, а потом се са родитељима преселио у Вирџинију. Године 1983. кренуо је прво у обданиште у Тајсон Корнеру у Вирџинији, а потом у основну школу. Када је напунио осам година, 1988. године постао је ученик једне од најбољих основних школа у Лондону. У јуну 1998. матурирао је на Краљевској Школи у Кантерберију у Енглеској. У пролеће 1999. године Принц Наследник завршио је основе уметности на Камбервел Колеџу Уметности (Лондонски Институт). У мају 2000. године Принц Петар завршио је у Европи, углавном у Барселони и Севиљи (Шпанија) низ курсева из области уметности. Принц Петар провео је школску 1999-2000 годину на Роуд Ајленд Школи за дизајн (RISD), врхунском колеџу на источној обали Сједињених Држава. Он тренутно ради у области графичког дизајна и компјутерске технологије.

Принц Наследник говори енглески, шпански и француски, а усавршава свој српски језик.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: