Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mak2008 blog

Način na koji držite čašu otkriva da li ste zavodnica

Način na koji držite čašu otkriva da li ste zavodnica

Najnovije istraživanje pokazuje da način na koji određena osoba drži čašu otkriva njenu ličnost. Pažljiviji posmatrač iz toga može pročitati da li je reč o zavodnici ili ledenoj kraljici.

Osobe sklone tračarenju tokom razgovora premeštaju čašu iz ruke u ruku.

Nakon proučavanja više od 500 osoba koje su u ruci držale čašu i komunicirale s drugima, psiholog Glenn Wilson podelio ih je u osam kategorija.

OSOBE SKLONE FLERTU

Ovu kategoriju čine uglavnom žene koje čašu drže šarmantno ispreplićući prste oko nje. Vrlo često takve osobe znaju jagodicom prsta lagano kliziti po rubu čaše. Ako primete da ih obožavatelj posmatra, produžiće igru tako što će otpiti mali gutljaj gledajući "metu" preko ruba čaše. "Pažnju osoba sklonih flertu najbolje ćete privući tako što ćete oponašati njihove gestove", savetuje dr Wilson.

STIDLJIVE OSOBE

Njih prilično teško možete primietiti jer su uvek negde skrivene u uglu, a čašu drže "zaštitnički". Zapravo, čaša im služi kako se ne bi osećali usamljeno, a takve osobe nikada ne popiju piće do kraja. Podsvesno to rade jer žele što pre pobeći s događaja. Budući da nisu ljubitelji komunikacije s nepoznatim osobama, vrlo im je teško prići, ali nije nemoguće. Bitno je da pristup bude nenametljiv.

LEDENE KRALJICE

Osobe svrstane u ovu kategoriju imaju hladan i obrambeni stav. Čašu drže čvrsto obuhvaćajući prstima telo čaše. Takvim načinom držanja čaše, ali i celokupnim nastupom ovakve osobe jasno poručuju drugima - ne prilazi. Ako se ipak odlučite prići, učinite to samouvereno i drsko jer će takav pristup ledene kraljice zbuniti, ali i zaintrigirati.

OSOBE SKLONE TRAČARENJU

DrWilson kaže da ovu kategoriju čine uglavnom žene. "Obično sede u s prijateljicama i neprestano brbljaju. Kate Moss je dobar primer za to", rekao je psiholog. Takvim ženama čaša služi kao ispomoć pri gestakulaciji i iznošenju mišljenja, pa je stalno prebacuju iz ruke u ruku. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (66)
strazno je kada sebe ,uhvatih, da si ledena
#1, 25.06.2010 - 17:43