Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
dejo36 blog

Gde su ona stara vremena ....

DA pocnem od stripova .... poput ovog se vise ne prave ...

Kroz ovaj strip se ponekad više otkrije o odraslima nego o deci. Iz Denisovih usta ponekad izlaze i zanimjlivi stavovi o životu.

Denis Napast
Denis napast je malo drugačiji strip jer je u njemu glavni junak klinac od pet i po godina. Ovaj strip uradio je Henk Kečem (Hank Ketcham). Denis napast je prvi put počeo da maltretira svog komšiju Vilsona u oktobru 1950. godine na stranicama američkih novina. Danas ovaj strip izlazi u više od 1200 listova u 48 zemalja i prevodi se na 19 jezika.

Glavni junaci ovog stripa su deca i njihovi roditelji. Radnja se odvija u jadnom predgrađu gde teče miran i dasadan život sve dok Denis i negovi drugari ne stupe u akciju. Denis je neverovatan klinac od pet i po. On je negde između obdaništa i škole, vrlo je nemiran, radoznao, neumoran i neuhvatljiv. Sklon je različitim avanturama, što ga često dovodi u situacije koje se ne mogu kontrolisati. Denis nije zao iako je stalna opasnost po imivinu u mirnim popodnevnim satima. On je mio i simpatičan koliko to dete može da bude i na kraju mu svi sve oproste.

Denisova majka Alisa Mičel (Alice Mitchell) ne trpi njegovo izmotavanje tako da Denis dosta vremena provodi u ćošku. Ona provodi sate polušavajući da spere prljavštinu sa svog sina. Denisov tata Henri je inžinjer koji ceo dan providi na poslu i uglavnom propušta sve nestašluke svog sina. Ruf (Ruff) je Denisov pas nepoznate rase, velikih šapa, duge dlake i čupavih ušiju. Denis se prema njemu ponaša kao prema bratu. Džordž Vilson je poštar koji je otišao u penziju da bi se odmorio od bučne dece i nesnosnih pasa, ali je uvek na meti Denisovih nestašluka. Negova žena je dobroćudna starica koja Denisa voli kao unuka jer nije imala svoje dece.Denis se često uvuče u njenu kuhinju da bi probao nešto i pre nego što se ohladi. Denisovi drugari u igru su Džoš i dve devojčice Margarita i Đina. Džoš je mlađi od njega i njegov je brat po izboru a sa devojčicam ponekad padne i neki poljubac.

Kroz ovaj strip se ponekad više otkrije o odraslima nego o deci. Iz Denisovih usta ponekad izlaze i zanimjlivi stavovi o životu. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

stvarno.........he..denis napast...plus
#2, 28.04.2010 - 20:39
bane56 (61)
Denis je haos!
Odrastao sam uz njega.
#1, 28.04.2010 - 20:33