Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Alexxs blog
СДС, СДA, и СБиХ смијенили Павловића
Datum: 29.04.2010 22:00
Autor: Кристина Ћирковић

СРЕБРЕНИЦA - Одборници Скупштине општине Сребреница смијенили су у четвртак предсједника Радомира Павловића (СНСД), а за новог изабрали Момчила Цвјетиновића (СДС). Ове одлуке тајним гласањем подржало је 15 од 17 одборника.Говорећи о разлозима за смјену, одборник СДA Aлија Табаковић је, између осталог, рекао да је Павловић радио само за интерес српског народа и да није подржавао никакве одлуке које су се односиле само на бошњачки народ у Сребреници, те да није било координисаног рада између њега и начелника општине.

На иницијативу Клуба одборника СДС-а Скупштина општине Сребреница изгласала је неповјерење предсједнику СО Радомиру Павловићу (СНСД). За ову одлуку гласали су одборници Странке за БиХ, који су дио коалиције са СДA, те одборници Савеза српских странака Сребренице (СССС), који чине СДС и ДНС.

О повјерењу Павловићу није гласао одборник СДП-а БиХ Хамед Гушић, који је рекао да не подржава тај приједлог јер се ради “о неком страначком интересу СДA”.

- Мислим да није добро да смијенимо Павловића послије ултиматума који је стигао из Сарајева. Овдје преовладава интерес појединаца и зато вас, који живите овдје, молим да оставите простора и времена јер није добро ништа радити на брзину - рекао је Гушић обраћајући се одборницима СДA и Странке за БиХ.

Одборник Странке за БиХ Сенахид Хасановић рекао је да ће, само због страначке дисциплине, гласати за смјену Павловића, али да неће подржати новог кандидата који је из СДС-а.

- Павловића осуђујем што негира геноцид у Сребреници, али не могу да подржим кандидата странке која је допринијела да се он деси - рекао је Хасановић.

Одборник СДA Aлија Табаковић рекао је на почетку сједнице да је Одбор те странке одржао у уторак увече састанак са Клубом одборника и једногласно донио одлуку да се предложи гласање о повјерењу Радомиру Павловићу.
СНСД

Након што је у дневни ред увршћена одлука о повјерењу предсједнику СО и краће паузе, Радомир Павловић је позвао одборнике СНСД-а и директоре јавних предузећа и установа који су кадрови те странке да напусте сједницу. Одлуку о својој смјени оцијенио је “политичком причом СДA у предизборној кампањи”.

- СДA жели да покаже да неприкосновено влада Сребреницом и циљ представника те странке је да “помету” СНСД из Сребренице, која је једна од најосјетљивијих питања у територијалној организацији РС - рекао је Павловић, истичући да је његова смјена организована по налогу “шефа сребреничке СДA Садика Aхметовића”.
  


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

bane56 (61)
I...????
#1, 03.05.2010 - 20:01
 

Korisnik
offline
offline Alexxs (30)
Srbija, Zlatiborski okrug, Bajina BaštaBlogovi: tagovi
nema tagova