Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
222micika blog

21. Decembra 2012. Godine - Smak Sveta !!!


Prema verovanju drevnih Maja, 21. decembra 2012. godine zavrsava se odbrojavanje velikog vremenskog ciklusa, tj. velikog kalendara i nastupa smak sveta.
Maje su protok vremena posmatrali u ciklusima, a ne pravolinijski pa su verovali da se upravo sada jedan ciklus od 26.000 godina primice kraju.

Prema njima, 2012. godine vreme ce se ponovo poceti odbrojavati od nule, sto ce ujedno biti i pocetak sestog doba. Datum kraja sveta prema majanskom kalendaru podudara se s retkom astronomskom pojavom, koja se dogadja jednom u 230 miliona godina.
Upravo ce se 21. decembra 2012. linija Suncevog sistema izjednaciti sa linijom Mlecnog puta, a prema nekim istrazivanjima, jos dve galaksije bice poravnane s nasom...takodje mnogo ljudi prica o Rimskom, Grckom prorocanstvu o smaku sveta pocetkom 21 veka....Asteski kalendar se isto kao i Mayanski zavrsava 21.12.2012 -te godine......Nostradamusovo prorocanstvo isto govori o cudnoj kosmickoj pojavi (asteoridu) koji ce dovesti do promene magnetnog polariteta zemlje i time ce se zameniti juzni sa severnim polom - to bi dovelo do erupcije svih vulkana na zemlji, cunamija, tornada, zemljotresa itd...promenom zemljinih polova, zemljina kugla bi stala i onda bi se pocela okretati na drugu stranu oko svoje ose sto bi dovelo da toga da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku....takodje je o tome govorio cak i Ajnstajn koji je smatrao da je promena polova zemljine kugle sasvim moguca i moguci scenario kraja covecanstva..... u Islamskom Kuranu pise da ce definitivan kraj sveta nastupiti kada sunce izadje na zapadu umesto na istoku... slucajnost ?


Sta vi mislite - ima li tu nesto ili...??
Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

mikika23 (53)
za ova sam znao pre 30. godina. samo nije bas to sto pissu
nauka sve zna ali nije pametno da se kaze u javnosti
#1, 22.07.2010 - 13:08