Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princmira1 blog
"On je na svom telu poneo naše grehe na drvo." 1. Petrova 2:24

Čovek greši svojim telom uživajući u njemu privremena zadovoljstva greha. Prema tome, telo mora da podnese osudu zbog greha. Ovo delimično objašnjava telesna stradanja našeg Spasitelja. Njegova stradanja u telu su jasno predskazana u mesijanskim spisima. Njegove ruke, Njegove noge, Njegovo čelo, Njegov bok, Njegovo srce bili su probodeni na Golgoti; probodeni ne samo od strane grešnih ljudi, nego probodeni za grešno čovečanstvo.

Ruke je trebalo prikovati, jer ruke vole da greše. Usta su se osušila, jer su tako često sredstvo greha. Noge je trebalo prikovati, jer vode u greh. Čelo je trebalo izbosti vencem od trnja, jer i ono voli da greši. Sve ono što bi čovečije telo trebalo da podnese izvršeno je na Njegovom svetom telu. Bilo Mu je u moći da izbegne ova stradanja, a ipak je dragovoljno predao Svoje telo da podnese neizmerne bolove za nas. Svoj duh je ispustio tek onda kada je bio sasvim siguran da je sve ispunjeno.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: