Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Johnie blog

Sećanje je jedini raj iz koga ne možemo biti prognani

U životu svakog od nas, pre ili kasnije, dođe period kada listamo stranice naših sećanja. Neka sećanja su ostala urezana duboko u našim mislima, i niko ih ne može obrisati. Svaki pokušaj da zaboravimo neki ružan događaj iz prošlosti, nemoguć je, jer sama pomisao na to sećanje, bolna i nezaboravna.

Romane piše život, pa je tako i moj život jedan nedovršeni i neispričani roman, prepun zapleta, suza, radosti i sreće. Dete je čovekov roditelj, pa nas lepa sećanja najčešće vraćaju u samo detinjstvo. Tako je i moje detinjstvo prepuno lepih uspomena. Naviru sećanja poput nekog vodopada, koji strmoglavo pada niz oštre stene. Neka deca nisu imala sreće da odrastaju sa oba roditelja, i samim tim imaju ružna sećanja iz prošlosti. Ja sam imao tu sreću pa imam oba roditelja, i zbog toga sam posebno srećan. Najlepša sećanja me vezuju za moje roditelje, jer su se uvek trudili da budem srećno i zadovoljno dete. Uspomene, koje su na mene ostavile veliki trag, pamtim, i sa ponosom ih prepričavam sa svojim najbližima. Postoje i ona sećanja koja nisu baš tako lepa, ali i njih se prisećam ponekad, u trenutcima kada mi je teško. Tada odlutam u svoje misli, tamo sam siguran, i tamo mi niko ne može ništa. Pamtim dane kada sam bila srećan, i rado se sećam njih, jer tada je sve bilo drugačije. Ljudi su bili bolji, a sada u ovim ludim vremenima koja nailaze, ne mozeš naći pravu osobu koja će moći da te razume. Sećanje je ustvari naša oaza, gde nalazimo spas, a isto tako je ponekad utočište sopstvenih strahova, u nadi da ćemo se lepše osećati. Čovek čini razne stvari nebi li zaboravio neke stvari iz svog života, ali se one uvek vraćaju kao bumerang. Te stvari koje pamtimo, i sama pomisao na njih, u nama budi nešto neopisivo, nešto nestvarno.

Sećajte se svega, ne zaboravljajte trenutke sreće i tuge, smeha i plača, jer samo to su one stvari koje čine život. Bez njih čovek nebi bio potpun, osećala bi se praznina, jednostavno, sećanja nas čine da se osećamo posebno i u momentima kada nam je to najviše potrebno. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

Mirka987 (30)
Divno)))
#3, 20.08.2011 - 02:23
citer (48)
mlad si ti za sećanja , treba da ziviš zivot , a sećanja će ostati u tebi i kad budeš prevalio 60 i neku
#2, 21.05.2010 - 01:17
VRTESKA (34)
lepo...
#1, 20.05.2010 - 22:02
 

Korisnik
offline
offline Johnie (30)
Srbija, Nišavski okrug, NišBlogovi: tagovi
nema tagova